Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Vesiyrityksille ovet auki Kiinaan – Turussa rakennetaan syyskuussa yhteistyötä

maa- ja metsätalousministeriöympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 22.6.2017 12.58
Tiedote

Kiinan ja EU:n välisestä vesiyhteistyöstä järjestetään korkean tason poliittinen kokoontuminen syyskuussa Turussa. Tilaisuudessa keskustellaan YK:n kestävän kehityksen vesitavoitteista, vedestä kiertotaloudessa sekä vahvistetaan Kiinan ja Euroopan vesiyritysten yhteistyötä.

Kyseessä on CEWP:n (China-Europe Water Platform) vuosikokous. CEWP on Euroopan unionin ja Kiinan vesivaraministeriön välinen vesialan hallinnon, tutkimuksen ja yritysten yhteistyöverkosto.

Kokous järjestetään 21.–22.9. Turun linnassa. Tilaisuuteen osallistuvat asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, Kiinan vesiministeri Chen Lei ja EU:n ympäristökomissaari Karmenu Vella. Kokoukseen on kutsuttu myös muita eurooppalaisia ministereitä.

Kokouksen yhteyteen suunnitellaan mittavaa tapahtumaa kiinalaisille ja eurooppalaisille vesialan yrityksille. Tarkoituksena on järjestää räätälöityjä vierailuja Kiinan markkinoille pyrkiviin suomalaisiin yrityksiin. Lisäksi luvassa on yliopistojen ja tutkimuslaitosten edustajille suunnattu innovaatiotapahtuma.

Tapahtuma järjestetään maa- ja metsätalousministeriön, ympäristöministeriön, ulkoministeriön, Varsinais-Suomen ELY-keskuksen, Turun kaupungin, Varsinais-Suomen liiton, Satakuntaliiton sekä LOURA-vesiverkoston sekä useiden kotimaisten ja ulkomaisten yhteistyökumppaneiden yhteistyönä Kiinan vesivaraministeriön ja EU:n komission kanssa.

Suomi osallistuu aktiivisesti CEWP:n toimintaan. Maa- ja metsätalousministeriö johtaa Euroopan ja Kiinan välisen vesiyhteistyön Euroopan sihteeristöä vuosina 2018–2019. Sihteeristön myötä Suomen asema CEWP:ssä vahvistuu edelleen.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
kansainvälisen vesiyhteistyön päällikkö Seppo Rekolainen, seppo.rekolainen(at)mmm.fi, p. 0295 162 086
neuvotteleva virkamies Olli-Matti Verta, olli-matti.verta(at)mmm.fi, p. 0295 162 123
www.2017cewp.org
 

Jari Leppä Kimmo Tiilikainen Vesi