Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Arviointineuvosto kiinnittää huomiota normien purun yritysvaikutuksiin

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 22.12.2016 10.05
Uutinen

Lainsäädännön arviointineuvosto on arvioinut ympäristönsuojelulakia koskevan luonnoksen hallituksen esitykseksi eduskunnalle. Arviointineuvoston näkemyksen mukaan hallituksen esitysluonnoksessa on kuvattu asianmukaisesti ympäristönsuojelulain taustaa, tavoitteita, toimenpiteitä ja kohderyhmiä. Luonnoksen perusteella saa yleisellä tasolla käsityksen esityksen vaikutuksista, mutta euromääräiset suuntaa-antavat vaikutusarviot puuttuvat.

Esitysluonnoksen perusteella olennaisin politiikkamuutos on kiinteiden betoniasemien siirto luvanvaraisuudesta rekisteröintimenettelyyn. Betoniasemien luvanvaraisuuden keventämistä koskevat suuntaa-antavat euromääräiset vaikutusarviot tulisi lisätä luonnokseen.

Arviointineuvosto katsoo, että normien purkamisessa markkinoillepääsyn helpottuminen ja lupamenettelyssä säästynyt aika ovat todennäköisesti olennaisempia vaikutuksia yrityksille kuin itse lupaan tai rekisteröintiin liittyvät maksut. Tätä tulisi korostaa esitysluonnoksessa enemmän.

Lisätietoja: arviointineuvoston puheenjohtaja Kalle Määttä, p. 050 369 8059 ja arviointineuvos Meri Virolainen, p. 0295 160 202, valtioneuvoston kanslia

Lausunto ympäristönsuojelulakiesityksestä 22.12.2016