Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

EU hakee virkamiehiä tarkastuksen tehtäviin

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 4.4.2018 10.31
Tiedote 164/2018

Etsitkö monipuolisia ja kansainvälisiä työtehtäviä? Euroopan unioni työllistää yli 40 000 henkilöä, joiden joukossa on runsaat tuhat suomalaista. EU hakee tällä kertaa palvelukseensa hallintovirkamiehiä (AD5) tarkastuksen alalla ensisijaisesti Euroopan tilintarkastustuomioistuimeen Luxemburgiin.

EU-toimielimet rekrytoivat vakituista henkilökuntaa niin sanottujen avoimien kilpailujen kautta. Parhaillaan on käynnissä kilpailu tarkastuksen (audit) alalla. Sen läpäisemällä voi työllistyä pysyvälle EU-uralle, jonka aikana on mahdollista siirtyä tehtävistä toiseen niin toimielinten kuin pääosastojen välillä.

Tarkastajat hoitavat tehtäviä, esimerkiksi tilintarkastuksen, tuloksellisuuden tarkastuksen sekä sisäisen tarkastuksen alueilla. Lisäksi he varmistavat toiminnan asianmukaisuuden ja antavat neuvontapalveluja kaikilla EU:n toiminnan osa-alueilla tavoitteenaan hallinnon ja johtamisen parantaminen.

Hakijalla tulee olla vähintään kolmivuotinen korkeakoulututkinto tehtäviin liittyvältä alalta tai koulutusta vastaava ammatillinen koulutus tai pätevyys. Lisäksi hakijan on oltava jonkin EU-maan kansalainen ja osattava hyvin kahta EU:n virallista kieltä. Toisen näistä kielistä on oltava englanti tai ranska, ja toinen voi olla suomi tai ruotsi.

Hakuaika on 22.3.–24.4.2018 (päättyy Suomen aikaa kello 13).

EU:n virkakilpailuihin voi valmentautua perehtymällä kilpailuilmoitukseen sekä suomalaishakijoille suunnattuun kilpailuoppaaseen valtioneuvoston kanslian verkkosivuilla.

Lisätietoa:

EPSO: Tietoa tarkastuksen kilpailusta
EPSO: Tietoa hallintovirkamieskilpailusta
Opas EU-rekrytointikilpailuihin osallistuville
Tietoa rekrytointikilpailusta ja valmennuksesta valtioneuvoston kanslian sivuilla
Suomessa vierailleen henkilöstövalintatoimiston johtajan David Bearfieldin tervehdys

Lisätietoja: EU-erityisasiantuntija Jaana Jokelainen, p. 0295 160 329 tai [email protected], valtioneuvoston kanslia