Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Hae kansainväliselle uralle
EU:n rekrytointikilpailut ovat käynnissä

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 10.8.2015 16.42
Tiedote 402/2015

Etsitkö monipuolisia ja kansainvälisiä työtehtäviä? Euroopan unioni työllistää yli 40 000 henkilöä, joiden joukossa on runsaat tuhat suomalaista kaiken tasoisissa tehtävissä johtajista vahtimestareihin ja tulkeista tuomareihin.

EU-toimielimet rekrytoivat vakituista henkilökuntaa niin sanottujen avoimien kilpailujen kautta. Parhaillaan on käynnissä virkamieskilpailu suomen kielen kääntäjille. Kääntäjäkilpailuihin voi osallistua hakija, jolla on vähintään kolmivuotinen korkeakoulututkinto (miltä tahansa alalta), suomen kielen täydellinen taito sekä kahden muun EU:n virallisen kielen perusteellinen kirjallinen osaaminen. Toisen kielistä on oltava englanti, ranska tai saksa. Hakea voi vaikka ei ole suorittanut tutkintoa kielitieteistä. Hakuaika päättyy 1. syyskuuta.

Virkamieskilpailuissa on useita vaiheita. Ensimmäiset osiot ovat tietokoneella tehtäviä, abstraktia, kielellistä ja numeerista päättelykykyä mittaavia kokeita, jotka voi suorittaa kaikissa jäsenvaltioissa ja useissa kolmansissa maissa.

Seuraavaan vaiheeseen mukaan päässeet hakijat kutsutaan Brysseliin. Arviointikeskusvaiheessa on useita tehtäviä suullisista esityksistä ja ryhmäharjoituksista haastatteluihin, ja se suoritetaan englannin, saksan tai ranskan kielellä.

EU:n virkakilpailuihin voi valmentautua perehtymällä kilpailuilmoitukseen Euroopan henkilöstövalintatoimiston verkkosivuilla sekä suomalaishakijoille suunnattuun kilpailuoppaaseen valtioneuvoston kanslian verkkosivuilla.

Kääntäjien lisäksi haku on parhaillaan auki konferenssitulkeille. Lisäksi haetaan sopimussuhteeseen toimihenkilöitä talous- ja projektitehtäviin sekä vartiointi- ja turvallisuusalan osaajia.

Infotilaisuus kääntäjäkilpailusta järjestetään Euroopan komission Suomen-edustustolla (Malminkatu 16) torstaina 13. elokuuta klo 14–15.30.
Tilaisuuteen pyydetään ilmoittautumaan osoitteeseen [email protected].

Myytit esteenä EU-tiellä 

Lisätietoja EU-työpaikoista ja suomalaisten kokemuksia työskentelystä EU:ssa

Lisätietoja: EU-erityisasiantuntija Jaana Jokelainen, p. 0295 160 329 tai [email protected], valtioneuvoston kanslia