Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Verkkopalvelumme uudistuvat. Valtioneuvoston kanslian vnk.fi-sivusto siirtyy osaksi valtioneuvosto.fi-palvelua keskiviikkona 24.4. Uudistus saattaa aiheuttaa tilapäisiä häiriöitä ja puutteita sivustojen toiminnassa.

Valtioneuvoston päätöksentekoa tukeva selvitys- ja tutkimussuunnitelma 2017 hyväksytty

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 22.9.2016 14.07
Tiedote 394/2016

Valtioneuvosto hyväksyi torstaina 22. syyskuuta yleisistunnossaan valtioneuvoston päätöksentekoa tukevan selvitys- ja tutkimussuunnitelman vuodelle 2017.

Selvitys- ja tutkimussuunnitelman tavoitteena on luoda perustaa tutkimustiedon systemaattiselle ja laaja-alaiselle hyödyntämiselle päätöksenteossa, tiedolla johtamisessa ja toimintakäytännöissä. Suunnitelman laadinnan lähtökohtana on toiminut valtioneuvoston toimintasuunnitelma strategisen hallitusohjelman kärkihankkeiden ja reformien toimeenpanemiseksi.

Suunnitelma koostuu kahdeksasta osakokonaisuudesta ja niille valituista selvitys- ja tutkimusteemoista sekä myöhemmin määriteltävistä tietotarpeista:

1. Työllisyys ja kilpailukyky

2. Osaaminen ja koulutus

3. Hyvinvointi ja terveys

4. Biotalous ja puhtaat ratkaisut

5. Digitalisaatio, kokeilut ja normien purkaminen

6. Reformit

7. Hallituksen kivijalkahankkeet

8. Muut tietotarpeet

Suunnitelman toimeenpanosta vastaavat valtioneuvoston kanslia ja teemojen vastuuministeriöt yhteistyössä valtioneuvoston tutkimus-, ennakointi- ja arviointitoimintaa koordinoivan työryhmän kanssa. Tilattavan tutkimuksen valintakriteereitä ovat relevanssi, vaikuttavuus ja hyödynnettävyys, laatu ja toteutettavuus, sekä viestintä ja tiedonhallinta.  Selvitykset ja tutkimukset tilataan avoimilla hauilla. Hakukierrosten käynnistymisestä tiedotetaan erikseen.

Lisätietoa valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnasta tietokayttoon.fi

Valtioneuvoston päätöksentekoa tukeva selvitys- ja tutkimussuunnitelma 2017

Lisätietoja: alivaltiosihteeri Timo Lankinen, p. 0295 160 300, valtioneuvoston kanslia