Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Verkkopalvelumme uudistuvat. Valtioneuvoston kanslian vnk.fi-sivusto siirtyy osaksi valtioneuvosto.fi-palvelua keskiviikkona 24.4. Uudistus saattaa aiheuttaa tilapäisiä häiriöitä ja puutteita sivustojen toiminnassa.

Pääministeri Sipilä Tallinnaan

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 31.5.2017 17.38
Tiedote 270/2017

Pääministeri Juha Sipilä tekee työvierailun Viroon lauantaina 10. kesäkuuta, kun Tallinnassa vietetään Suomi-päivää Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi. Päivän aikana pääministeri Sipilä käy keskustelut Viron pääministeri Jüri Rataksen kanssa. Lisäksi Suomi 100- juhlintaan liittyen Suomen ja Viron pääministerit johtavat joukkueitaan jalkapallo-ottelussa ja osallistuvat suureen yleisökonserttiin.

Pääministerit keskustelevat tapaamisessaan muun muassa maiden kahdenvälisistä suhteista ja yhteistyöstä etenkin informaatioteknologian, liikenteen ja energia-alan saralla. Lisäksi aiheina ovat ajankohtaiset EU-asiat ja kansainväliset kysymykset. Pääministeri Sipilä ja pääministeri Ratas käyvät myös suomalaisten ja virolaisten yritysten seminaarissa.

Pääministerien johtamat jalkapallojoukkueet osallistuvat Suomen ja Viron jalkapalloliittojen järjestämään Suomi – Eesti Challange –tempaukseen, jonka tavoitteena on kokea samana päivänä yli 100 jalkapallo-, futsal- ja beachfutisottelua Etelä-Suomen ja Viron kentillä. Ottelut ovat yksi lukuista Suomi 100 –tapahtumista. Viro juhlii 100-vuotista itsenäisyyttään ensi vuonna. Suomen ja Viron pääministerinkanslioiden välinen ottelu alkaa klo 13.30 Snellin stadionilla (Toompuiestee 24) ja on yleisölle avoin. 

Suomi 100 -valtuuskunnan puheenjohtajana toimiva pääministeri Sipilä sekä pääministeri Ratas seuraavat myös klo 18 alkavaa Suomi 100 –konserttia Vapaudenaukiolla, ja lausuvat konsertin päätteeksi kiitoksensa. Suomen Viron –instituutin tuottamassa konsertissa esiintyy suomalaisia ja virolaisia pop- ja rockmuusikkoja. Ilmaiskonsertti on Suomi 100 -juhlavuoden päätapahtuma Virossa. 

Tallinnan muista Suomi-päivän yleisötapahtumista löytyy tietoa Suomen Tallinnan suurlähetystön sekä Suomi 100 Virossa sivuilta. 

Lisätietoja Suomi-päivän ohjelmasta Tallinnassa: lehdistöneuvos Hannele Valkeeniemi, p. +372 511 8548, Suomen Tallinnan suurlähetystö 

Lisätietoja pääministerin ohjelmasta: erityisavustaja (EU-asiat) Riikka Pakarinen, p. 040 580 0833 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia