Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Verkkopalvelumme uudistuvat. Valtioneuvoston kanslian vnk.fi-sivusto siirtyy osaksi valtioneuvosto.fi-palvelua keskiviikkona 24.4. Uudistus saattaa aiheuttaa tilapäisiä häiriöitä ja puutteita sivustojen toiminnassa.

Pohjoismaat vastaavat muuttoliikekriisiin yhteistyöllä

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 3.10.2015 16.31
Tiedote 524/2015

Pohjoismaisten pääministerien Tanskan Helsingørissä ja Kongens Lyngbyssä 2. - 3. lokakuuta järjestetty kesäkokous keskusteli ennätyksellisestä muuttoliikkeestä Pohjoismaihin.

"Tilanne on haastava kaikille Pohjoismaille. On tärkeää, että toimimme yhdessä niin pohjoismaisella kuin eurooppalaisellakin tasolla. Esimerkiksi Suomen ja Ruotsin yhteistyö on ollut erittäin tiivistä ja hyvää", totesi pääministeri Juha Sipilä.

Pohjoismaiden pääministerit korostivat tarvetta puuttua kansainvälisesti ja tehokkaasti syihin, jotka saavat ihmiset jättämään kotimaansa sekä lisätä humanitääristä apua pakolaisleireillä konfliktialueiden läheisyydessä. Aiheettomasti turvapaikkaa hakevat on palautettava tehokkaasti yhteisten kriteerien mukaisesti, ja turvapaikan saaneita on tuettava integroitumaan nopeasti.

Pääministerit keskustelivat myös muusta pohjoismaisesta yhteistyöstä kuten turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta sekä talouskehityksen vauhdittamisesta entistä toimivammalla yhteistyöllä. Esillä oli myös kansainvälisiä kysymyksiä kuten Venäjä ja Ukraina.

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Anna-Kaisa Heikkinen, p. 040 748 3867 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia