Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Solidium-työryhmä luovutti raporttinsa ministeri Paaterolle

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 6.5.2015 13.00
Tiedote 228/2015

Valtion erityistehtäväyhtiö Solidium Oy:n roolia arvioinut virkamiestyöryhmä luovutti raporttinsa 6. toukokuuta ryhmän asettaneelle ministeri Sirpa Paaterolle. Valtioneuvoston kanslian, valtiovarainministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön asiantuntijoista koostuneen työryhmän puheenjohtajana toimi ylijohtaja Eero Heliövaara valtioneuvoston kansliasta.

Työryhmä arvioi raportissaan valtion omistajaintressin näkökulmasta Solidiumin nykymuotoisten toimintatapojen vahvuuksia ja heikkouksia sekä esittää toimenpide-ehdotuksia. Raportissa tarkastellaan Solidiumin omistusten kehitystä, vuosittaisia tuloutuksia valtiolle ja Solidiumin asemaa valtion päätöksenteossa. Siinä tarkastellaan myös Solidiumin kykyä tuottaa lisäarvoa kohdeyhtiössä, sen resursseja ja tehokkuutta sekä yhtiöomistussalkun kansallista merkittävyyttä.

”Solidium-tyyppinen osakeyhtiömalli omistusmuotona on osoittautunut rakenteellisesti käyttökelpoiseksi ratkaisuksi valtion yhtiövarallisuuden hoitamisessa. Rakenteelle alun perin asetetut tavoitteet ovat osittain täyttyneet hyvin, mutta osittain eivät riittävällä tavalla. Sen vuoksi työryhmä esittää, että Solidiumin toimiohje päivitetään ja hyväksytään talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa vastaamaan paremmin valtio-omistajan yhtiölle asettamia odotuksia työryhmän esittämien toimenpide-ehdotusten pohjalta”, toteaa ylijohtaja Eero Heliövaara.

Toimenpide-ehdotukset sisältävä raportti on luettavissa valtioneuvoston kanslian sivuilla

”Kiitän työryhmää hyvin tehdystä työstä. Vuosien varrella esille nousseet kehityskohdat Solidiumin toiminnassa oli nyt tarpeellista käydä läpi perusteellisesti ja työryhmän raportti antaa selkeän kuvan Solidiumin toiminnan vahvuuksista ja heikkouksista. Vaikka raportti luovutettiin minulle työryhmän asettaneena ministerinä, kuuluu Solidiumin roolia ja toimintatapoja koskevien johtopäätösten ja linjausten tekeminen kokonaisuudessaan maan seuraavalle hallitukselle”, sanoo valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero.

Tiedotustilaisuuden tallenne

Lisätietoja: virkamiessihteeri Valtteri Aaltonen (ministeri Paatero), [email protected], p. 050 462 6693 sekä ylijohtaja Eero Heliövaara, [email protected], p. 0295 160 150, valtioneuvoston kanslia