Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Valtioneuvoston ja sen ministeriöiden viestintätoimintojen arviointi käynnistynyt

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 8.3.2016 12.55
Tiedote 100/2016

Valtioneuvoston kanslia on asettanut työryhmän arvioimaan valtioneuvoston ja sen ministeriöiden viestintää. Työryhmän tehtävänä on kartoittaa viestintätoimintojen nykytila ja kehittämistarpeet. Arvioinnissa selvitetään, miten valtioneuvoston tulisi viestiä vuonna 2020 ja miten viestintätoimintoja voidaan uudistaa, tehostaa ja yhteensovittamista vahvistaa.

Työryhmän puheenjohtaja on toimittaja, filosofian maisteri Jari Tourunen. Hän on toiminut muun muassa Savon Sanomien päätoimittajana. Muita jäseniä ovat puolustusministeriön entinen viestintäjohtaja Jyrki Iivonen ja sosiaalisesta mediasta ja toimintaympäristön seurannasta vastaava päällikkö Tuija Aalto Yleisradiosta.

Työtä ohjaa ohjausryhmä, jonka puheenjohtajana toimii valtioneuvoston kanslian alivaltiosihteeri Timo Lankinen. Ohjausryhmän muita jäseniä ovat valtioneuvoston viestintäjohtaja Markku Mantila, Jyväskylän yliopiston viestinnän professori Vilma Luoma-aho, liikenne- ja viestintäministeriön viestintäjohtaja Taina Pieski sekä Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Elina Grundström.

Työryhmän arviointiraportin tulee olla valmis kesäkuun loppuun 2016 mennessä.

Twitter: #vnvie2020

Lisätietoja: alivaltiosihteeri Timo Lankinen, p. 0295 160 300, valtioneuvoston kanslia sekä työryhmän puheenjohtaja Jari Tourunen, p. 0400 560 836