#hallitusneuvottelut

Seuraa hallitusneuvotteluita Twitterissä tilin @valtioneuvosto ja aihesanan #hallitusneuvottelut kautta.

Valtion omistuksen arvo

@teamfinlandfi Twitterissä

Seuraa ajankohtaisia Team Finland -asioita Twitterissä.

Tutustu myös

Hallitusneuvottelut

Valtioneuvoston verkkosivuilla uutisoidaan hallitusneuvotteluiden etenemisestä ja uuden hallituksen nimittämisestä. Hallitusneuvottelut-sivulta löydät kaikki aiheeseen liittyvät uutiset ja tiedotteet.

vn.fi/hallitusneuvottelut

OHRA-hankkeen toimeenpano

Valtion ohjausjärjestelmän kehittämishanke, ns. OHRA-hanke teki tammikuussa 2015 joukon seuraavaa hallituskautta koskevia suosituksia, joiden tavoitteena hallituksen toimien yhteiskunnallisen vaikuttavuuden parantaminen. Uusi hallitus päättää, ottaako se suositukset käyttöön.

valtioneuvosto.fi/ohra

Valtioneuvosto

Suomessa on 12 ministeriötä. Pääministerin johtama valtioneuvoston kanslia yhteensovittaa ja tukee valtioneuvoston toimintaa.

valtioneuvosto.fi

Ministeriö

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia (VNK) on ministeriö, joka vastaa pääministerin johdolla hallitusohjelman toimeenpanon valvonnasta ja avustaa pääministeriä valtioneuvoston johtamisessa. Kanslian tehtäviin kuuluvat Suomen EU-politiikan yhteensovittaminen sekä valtion omistajapolitiikka ja valtioneuvoston kanslian alaisten valtio-omisteisten yhtiöiden omistajaohjaus.

Tietoa valtioneuvoston kansliasta

Vastuualueet

Vastuualueet

Valtioneuvoston kanslian toiminta muodostuu erilaisista pääministerin ja hallituksen toimintaa ja päätöksentekoa tukevista tehtävistä sekä yleisön ja viranomaisten palveluista. Kanslia vastaa esimerkiksi tasavallan presidentin ja valtioneuvoston päätöksenteon järjestelyistä sekä ministerien erityisavustajien nimittämisestä ja säädöstekstien kääntämisestä kansalliskielille.

Ministeriön vastuualueet

Ministerit

Alexander Stubb
Alexander Stubb
Pääministeri
Lenita Toivakka
Lenita Toivakka
Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri
Sirpa Paatero
Sirpa Paatero
Kehitysministeri