16.9.14

Avoin Suomi 2014 -messuilla pureuduttiin monipuolisesti avoimen tiedon mahdollisuuksiin

Valtioneuvoston kanslia järjesti yhdessä yhteistyötahojen kanssa 15. ja 16. syyskuuta Wanhassa Satamassa avoimen tiedon hyödyntämiseen keskittyvän Avoin Suomi 2014 -suurtapahtuman. Ohjelmassa oli koti- ja ulkomaisia huippuesiintyjiä, yli 30 näyttelyosastoa sekä suomalaisia menestystarinoita tiedon avaamisesta ja avoimen datan hyödyntämisestä. Tapahtumassa tehtiin myös useita avoimen tiedon julkistuksia.

Tapahtuman pääpuhujina olivat Yhdysvaltain ja Britannian hallitusten avoimen tiedon hankkeita avustanut Beth Simone Noveck sekä islantilaisen piraattipuolueen Birgitta Jónsdóttir. Tilaisuuden avasi pääministeri Alexander Stubb. Tapahtuman aineistot ja videotallenteet tulevat avoinsuomi2014.fi-sivustolle.

Pääministeri

Valtioneuvoston kanslian toiminta on kytketty tiiviisti pääministerin tehtävien tukemiseen. Pääministeri johtaa valtioneuvoston toimintaa ja huolehtii valtioneuvostolle kuuluvien asioiden valmistelun ja käsittelyn yhteensovittamisesta.

Lue lisää

Arvonimet

Tasavallan presidentin arvonimipäätösten valmistelu tapahtuu valtioneuvoston kansliassa. Presidentti myöntää arvonimet arvonimilautakunnan ehdotuksesta.

Lue lisää