24.4.14

Klikkaa itsesi mukaan keskusteluun Suomen tulevaisuudesta

Vielä ehtii vaikuttamaan valtioneuvoston yhteiseen toimintaympäristökuvaukseen. Keskustelua käydään sunnuntaihin 27. huhtikuuta asti otakantaa.fi -palvelussa. Toimintaympäristökuvaus on ministeriöiden ajankohtainen arvio yhteiskunnan nykytilasta, kehityksestä ja muutoksista seuraavien 5-8 vuoden ajalle. Valtioneuvoston kanslia on joukkoistanut kuvauksen otakantaa.fi -palveluun, jossa kansalaisilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun ja vaikuttaa toimintaympäristökuvauksen sisältöön. Ministeriöiden virkamiehet käyvät läpi saadut kommentit, ja yhteenveto käydystä keskustelusta tuotetaan 7. toukokuuta mennessä. Toimintaympäristökuvaus julkaistaan kesäkuun puolessavälissä.

Pääministeri

Valtioneuvoston kanslian toiminta on kytketty tiiviisti pääministerin tehtävien tukemiseen. Pääministeri johtaa valtioneuvoston toimintaa ja huolehtii valtioneuvostolle kuuluvien asioiden valmistelun ja käsittelyn yhteensovittamisesta.

Lue lisää

Arvonimet

Tasavallan presidentin arvonimipäätösten valmistelu tapahtuu valtioneuvoston kansliassa. Presidentti myöntää arvonimet arvonimilautakunnan ehdotuksesta.

Lue lisää