19.12.14

Eurooppa-neuvosto hakee kasvua investoinneilla

Eurooppa-neuvosto kokoontui Brysselissä 18. joulukuuta. Kokouksen pääaiheena oli komission investointiohjelma, jonka tavoitteena on saada aikaan talouskasvua ja houkutella erityisesti yksityisiä investointeja. Eurooppa-neuvosto linjasi investointirahaston perustamisesta. Tavoitteena on saada uusia investointeja käyntiin vuoden 2015 puolivälissä.

"Investointisuunnitelma on arvokas aloite käyttää EU-varoja tehokkaammin talouskasvun tukemiseksi. Yksityisten investointien houkuttelu Eurooppaan on välttämätöntä, sillä perinteiseen elvyttämiseen ei nykyisessä taloustilanteessa ole mahdollisuutta", sanoo pääministeri Alexander Stubb.

Pääministeri

Valtioneuvoston kanslian toiminta on kytketty tiiviisti pääministerin tehtävien tukemiseen. Pääministeri johtaa valtioneuvoston toimintaa ja huolehtii valtioneuvostolle kuuluvien asioiden valmistelun ja käsittelyn yhteensovittamisesta.

Lue lisää

Arvonimet

Tasavallan presidentin arvonimipäätösten valmistelu tapahtuu valtioneuvoston kansliassa. Presidentti myöntää arvonimet arvonimilautakunnan ehdotuksesta.

Lue lisää