29.7.14

Pääministeri Stubb: EU:n Venäjä-pakotteet välttämättömiä tässä tilanteessa

Euroopan unionin pysyvien edustajien komitea (Coreper) sopi tänään Eurooppa-neuvoston valtuuttamana uusista Venäjään kohdistettavista rajoittavista toimista. Toimet liittyvät niihin neljään sektoriin, joista EU:n ulkoministerit päättivät neuvostossaan viikko sitten.

"Itä-Ukrainan kriisi ei ole lientynyt, vaikka siihen on yritetty löytää neuvotteluratkaisua. Tilanne ei jättänyt EU-maille muita vaihtoehtoja kuin pakotteiden lisäämisen. Eurooppa-neuvosto edellytti kesäkuun lopun päätelmissään Venäjältä toimenpiteitä Ukrainan-tilanteen vakauttamiseksi, mutta Venäjä ei ole edesauttanut tilanteen kehittymistä positiiviseen suuntaan. On valitettavaa, että unioni joutuu ottamaan käyttöön uusia Venäjään kohdistuvia toimia, mutta se oli nyt myös välttämätöntä. Jatkamme luonnollisesti aktiivista vaikuttamista niin EU-tasolla kuin kahdenvälisissä keskusteluissa kriisin ratkaisemiseksi", pääministeri Stubb toteaa.

Pääministeri

Valtioneuvoston kanslian toiminta on kytketty tiiviisti pääministerin tehtävien tukemiseen. Pääministeri johtaa valtioneuvoston toimintaa ja huolehtii valtioneuvostolle kuuluvien asioiden valmistelun ja käsittelyn yhteensovittamisesta.

Lue lisää

Arvonimet

Tasavallan presidentin arvonimipäätösten valmistelu tapahtuu valtioneuvoston kansliassa. Presidentti myöntää arvonimet arvonimilautakunnan ehdotuksesta.

Lue lisää