24.7.14

Pääministeri Stubb ja pääministeri Medvedev keskustelivat Ukrainan tilanteesta

Pääministeri Alexander Stubb ja Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev kävivät puhelinkeskustelun torstaina 24. heinäkuuta Suomen aloitteesta. Avoimessa ja hyvässä hengessä käydyn keskustelun aiheina olivat Ukrainan tilanne malesialaisen matkustajakoneen alas ampumisen jälkeen sekä EU:n reaktiot tapahtuneeseen.

Stubb ja Medvedev totesivat koneen alas ampumisen olleen suuri tragedia ja sen perusteellisen tutkimuksen olevan välttämätöntä. Molemmat ilmaisivat surunvalittelunsa tapahtuneen johdosta. Stubb ja Medvedev olivat yhtä mieltä siitä, että paikallisesta konfliktista tuli koneturman myötä eurooppalainen.

Pääministeri Stubb kertoi matkustajakoneen alas ampumisen muodostuneen EU:n näkökulmasta käännekohdaksi Ukrainan kriisissä.

"Totesin Medvedeville EU:n edellyttävän Venäjältä täyttä yhteistyötä Itä-Ukrainan tilanteen rauhoittamiseksi. Koska riittäviä toimia ei ole vielä nähty, EU lisää uusia nimiä pakotelistalleen ja on myös valmis laajentamaan pakotteita kaupan ja talouden sektoreille", pääministeri Stubb sanoo.

Stubb ja Medvedev pitivät keskusteluyhteyden ylläpitämistä tärkeänä ja sopivat jatkavansa yhteydenpitoaan.

Pääministeri

Valtioneuvoston kanslian toiminta on kytketty tiiviisti pääministerin tehtävien tukemiseen. Pääministeri johtaa valtioneuvoston toimintaa ja huolehtii valtioneuvostolle kuuluvien asioiden valmistelun ja käsittelyn yhteensovittamisesta.

Lue lisää

Arvonimet

Tasavallan presidentin arvonimipäätösten valmistelu tapahtuu valtioneuvoston kansliassa. Presidentti myöntää arvonimet arvonimilautakunnan ehdotuksesta.

Lue lisää