Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Kilpailukykyministerit keskustelevat jakamistaloudesta

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 28.9.2016 13.55
Tiedote

EU:n kilpailukykyministerit kokoontuvat 29.9.2016 Brysselissä. Suomea kokouksessa edustaa Pysyvän edustajan sijainen Minna Kivimäki.

Kilpailukykyministerit käyvät periaatekeskustelun jakamistaloudesta komission esittelemän eurooppalaisen toimintasuunnitelman pohjalta. Jakamistaloudessa on Suomen mielestä paljon mahdollisuuksia niin kansalaisille, kuluttajille kuin start-upeille ja muille innovatiivisille yrityksille. On tärkeää, että jakamistalouden säädösympäristöä selkiytetään. Näin voidaan edistää jakamistalouden kehittymistä ja siihen liittyvien hyötyjen saavuttamista.

Kilpailukykyneuvostossa allekirjoitetaan yhteinen standardointialoite. Aloite on luonteeltaan poliittinen tahdonilmaus, jossa esitetään visio eurooppalaisesta standardisoinnista. Pyrkimys on nopeuttaa ja priorisoida standardien laatimista. Lisäksi kokouksessa keskustellaan terästeollisuuden haasteista sekä yhtenäispatentin voimaantulosta. Reaalitalouden ajankohtaiskysymyksenäistä käsitellään start-up ja scale-up yritysten rahoituksen saatavuutta.

Lisätiedot:
ylitarkastaja Akseli Koskela, TEM, p. 029 504 8267