Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Verkkopalvelumme uudistuvat. Valtioneuvoston kanslian vnk.fi-sivusto siirtyy osaksi valtioneuvosto.fi-palvelua keskiviikkona 24.4. Uudistus saattaa aiheuttaa tilapäisiä häiriöitä ja puutteita sivustojen toiminnassa.

EU-ministerivaliokunnassa esillä muuttoliike ja kansainväliset avioerot

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 26.2.2016 10.00
Tiedote 077/2016

EU-ministerivaliokunta keskusteli kokouksessaan 26. helmikuuta muuttoliikkeestä helmikuun Eurooppa-neuvoston (18. – 19.2.) päätelmien pohjalta. Päätelmien mukaan EU:n tavoitteena on muuttovirtojen nopea tyrehdyttäminen, Schengen-alueen ulkorajojen suojaaminen sekä -alueen eheyden turvaaminen.

EU-ministerivaliokunta sai tilannekatsauksen laivaliikenteen typenoksidipäästöasiassa. Lisäksi EU-ministerivaliokunta linjasi, että Suomi on valmis liittymään EU:ssa käynnistettävään yhteistyöhön koskien omaisuuden jakoa kansainvälisen avioliiton tai rekisteröidyn parisuhteen päättyessä. Asetus säätäisi, minkä jäsenvaltion tuomioistuimessa asia käsitellään ja minkä valtion lakia sovelletaan. EU:ssa useampi kuin joka kymmenes avioero on kansainvälinen. 

EU-ministerivaliokunta linjasi myös Suomen kantoja seuraaviin neuvostoihin:

  • Kilpailukykyneuvosto 29.2.
  • Ympäristöneuvosto 4.3.

Kilpailukykyneuvosto keskustelee muun muassa kiertotalouspaketista, jolla on kilpailukykyyn liittyviä vaikutuksia sekä yhtymäkohtia Suomen tavoitteisiin esimerkiksi biotalouden alalla. Kiertotalouspaketti on esillä myös ympäristöneuvostossa, joka käsittelee lisäksi muun muassa Pariisin ilmastokokouksen vaikutuksista EU:n 2030 ilmasto- ja energiapakettiin.

Lisätietoja: EU-asioiden valtiosihteeri Kare Halonen, p. 0295 160 315, erityisavustaja (EU-asiat) Jari Haapiainen, p. 0295 160 406 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 5370733, valtioneuvoston kanslia