Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

EU-ministerivaliokunta linjasi kantoja joulukuun Eurooppa-neuvostoon

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 16.12.2015 9.37
Tiedote 672/2015

EU-ministerivaliokunta linjasi kokouksessaan 16. joulukuuta Suomen kantoja Brysselissä 17. – 18. joulukuuta järjestettävään Eurooppa-neuvostoon ja sai katsauksen Pariisin ilmastokokouksen lopputuloksesta.

Osana valmistautumista Eurooppa-neuvostoon EU-ministerivaliokunta linjasi Suomen neuvottelukannan kokouksen aiheisiin, joita ovat muuttoliike, terrorismin torjunta, talous- ja rahaliitto, sisämarkkinat, ilmasto- ja energiakysymykset sekä Ison-Britannian EU-suhde.

Kokouksen pääaiheen, muuttoliikkeen, osalta Suomi korostaa Eurooppa-neuvoston aiemmin tehtyjen linjausten toimeenpanoa, mikä on ollut puutteellista. EU-ministerivaliokunnan mukaan tilanne Euroopassa on vakava, ja se edellyttää tiukkoja ja konkreettisia toimenpiteitä.

EU-ministerivaliokunta totesi, että Suomi saavutti hyvin tavoitteensa Pariisin ilmastokokouksessa.

Uusi sopimus on luonteeltaan kansainvälisoikeudellisesti velvoittava valtiosopimus, joka kattaa yli 98% maailman kasvihuonekaasupäästöistä. Ilmastosopimus tuo Suomelle varmuuden siitä, että uusiutuvaan energiaan kannattaa satsata. Ilmastohyötyjen lisäksi sopimus parantaa teollisuuden kilpailukykyä ja tuo toimintaan ennakoitavuutta ja investointivarmuutta.

Lisätietoja: EU-asioiden valtiosihteeri Kare Halonen, p. 0295 160 315, erityisavustaja Jari Haapiainen (EU-asiat), p. 0295 160 406 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia