Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

EU-ministerivaliokunta tapasi varapuheenjohtaja Kataisen

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 2.6.2017 9.36
Tiedote 275

EU-ministerivaliokunta kokoontui perjantaina 2. kesäkuuta linjaamaan Suomen kantoja. Ennen kokoustaan EU-ministerivaliokunta tapasi Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen ja keskusteli tämän kanssa ajankohtaisista EU-asioista kuten puolustusyhteistyöstä ja komission keskiviikkona antamasta talous- ja rahaliittoa koskevasta keskustelualoitteesta.

Kokouksessaan EU-ministerivaliokunta keskusteli pankkiunioniin kuuluvien maiden yhteisen kriisinratkaisurahaston yhteisestä varautumisjärjestelystä. Sen on määrä toimia viimesijaisena rahoitusjärjestelynä kriisinratkaisurahastolle. Tekninen valmistelutyö saataneen päätöksen vuoden loppuun mennessä.

EU-ministerivaliokunta linjasi myös Suomen kannat seuraaviin neuvostoihin:

  • Oikeus- ja sisäasiainneuvosto 8.–9.6.
  • Liikenne- ja televiestintäneuvosto 8.–9.6.
  • Epävirallinen EU:n aluekoheesioministereiden kokous 8.–9.6.

Oikeusministerien on määrä hyväksyä yleisnäkemys rahanpesudirektiivistä, digitaalista sisältöä koskevista sopimusoikeuskysymyksistä sekä Euroopan syyttäjänvirastoa (EPPO) koskevasta asetusehdotuksesta.

Sisäministerit käsittelevät EU:n matkustustieto- ja -lupajärjestelmää (ETIAS), tietojärjestelmien yhteentoimivuutta, Schengenin tietojärjestelmän (SIS) uudistamista, muuttoliiketilannetta ja terrorismin torjuntaa. 

Liikenne- ja televiestintäministerien asialistalla on maantieliikenteen ammattipätevyydet ja jatkokoulutus, rajat ylittävät pakettipalvelut sekä sähköisen viestinnän sääntely.

Aluekoheesioministerit keskustelevat koheesiopolitiikan tuomisesta lähemmäs kansalaisia.

Lisätietoja: EU-asioiden valtiosihteeri Kare Halonen, p. 0295 160 319, erityisavustaja (EU-asiat) Riikka Pakarinen, p. 040 580 0833 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia