Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Kansalaisten turvallisuuden takaaminen oli Bratislavan kokouksen pääaiheita

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 16.9.2016 20.26
Tiedote 385/2016

Bratislavaan kokoontuneet 27 EU-maan päämiehet arvioivat yhdessä Euroopan Unionin haasteita ja piirsivät tiekarttaa unionin kehitystyölle. Konkreettisia, kansalaisten tarpeisiin vastaavia uudistuksia on määrä tehdä ensi vuoden maaliskuuhun mennessä, jolloin tulee kuluneeksi 60 vuotta Euroopan talousyhteisön syntymisestä.

”EU:n on keskityttävä olennaiseen ja kyettävä uudistumaan. Unionin pitää vahvistaa turvallisuutta sekä talouskasvua ja työllisyyttä, jotta se vastaa paremmin kansalaisten keskeisiin odotuksiin”, totesi pääministeri Juha Sipilä Bratislavassa.

Suomi on pitkään ja systemaattisesti edistänyt EU:n yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kehittämistä. Kokouksessa esillä olleen ehdotuksen mukaan uusista konkreettisista toimista sovittaisiin joulukuun Eurooppa-neuvostossa.

”Jotta voimme paremmin vastata esimerkiksi hybridiuhkiin, meidän pitää tiivistää yhteistyötä sekä EU-maiden kesken että EU:n ja Naton välillä”, pääministeri Sipilä sanoi.

Euroopan heikko taloustilanne on yksi kansalaisissa turvattomuutta ja epävarmuutta herättävä tekijä.

”Uusia työpaikkoja niin nuorille kuin aikuisillekin syntyy talouskasvun myötä. EU:n on jatkettava vapaakaupan edistämistä sekä EU-maiden keskinäisen markkina-alueen kehittämistä. Voimme tukea yritysten toimintamahdollisuuksia myös esimerkiksi keventämällä säädöksiä”, pääministeri Sipilä kertoi.

”On myös erittäin tärkeää, että pidämme kiinni siitä, mistä sovimme. Päätökset pitää toteuttaa ripeästi, jotta EU-yhteistyömme toimii ja nauttii kansalaisten luottamusta”, Sipilä sanoi.

Lisätietoja: EU-asioiden valtiosihteeri Kare Halonen, p. 0295 160 319, erityisavustaja Jari Haapiainen (EU-asiat), p. 0295 160 406 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia