Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Verkkopalvelumme uudistuvat. Valtioneuvoston kanslian vnk.fi-sivusto siirtyy osaksi valtioneuvosto.fi-palvelua keskiviikkona 24.4. Uudistus saattaa aiheuttaa tilapäisiä häiriöitä ja puutteita sivustojen toiminnassa.

Pääministeri Sipilä ja EU:n korkea edustaja Mogherini tapasivat Helsingissä

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 2.10.2017 17.24
Tiedote 443/2017

Pääministeri Juha Sipilä on keskustellut tänään 2. lokakuuta EU:n ulkopoliittisen korkean edustajan Federica Mogherinin kanssa. Korkea edustaja Mogherini vieraili Helsingissä pääministeri Sipilän kutsusta osallistuakseen eurooppalaisen hybridiosaamiskeskuksen avajaisiin (The European Centre of Excellence for Countering Hybrid Threats, hybridcoe.fi).

Pääministeri Sipilä ja korkea edustaja Mogherini kävivät kahdenväliset keskustelut hybridikeskuksen lisäksi muustakin EU:n ja Naton välisestä yhteistyöstä, EU:n yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kehittämisestä sekä ajankohtaisista asioista.

Korkea edustaja Mogherini kiitti Suomea aktiivisuudesta EU:n puolustusyhteistyössä ja sen kehittämisessä. Hybridikeskuksen nopea perustaminen on yksi esimerkki Suomen aloitteellisesta ja ripeästä toiminnasta EU:n puolustusyhteistyön edistämisessä.

Pääministeri Sipilä puolestaan kiitti korkeaa edustajaa EU:n vahvasta panoksesta hybridiosaamiskeskuksen perustamiseen.

- Korkea edustaja Mogherinin ja Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin yhteisvierailu osoittaa kuinka suuren merkityksen EU ja Nato antavat Hybridikeskukselle osana EU:n ja Nato:n yhteistyön tiivistämistä, pääministeri Sipilä sanoi.

Pääministeri Sipilä totesi EU:n edistyvän nopeasti EU:n puolustusyhteistyön kehittämisessä.

- Meillä on nyt konreettinen etenemissuunnitelma ja aikataulu. Päämäränämme on aloitta rakenteellinen yhteistö ensi vuoden alkuun mennessä. Suomi edistää jatkossakin aktiivisesti EU:n yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kehittämistä, pääministeri Sipilä sanoi.

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Jani Raappana, p. 0295 160 306 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia

Valokuvia median käyttöön