Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Syyria ja Suomen Nato-kumppanuus esillä TP-UTVA:ssa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 19.10.2016 11.59
Tiedote 446/2016

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat keskiviikkona 19. lokakuuta Syyrian konfliktista. Bashar al-Assadin hallinto ja Venäjä kantavat suurimman vastuun Syyrian konfliktin kärjistymisestä ja siviilien kärsimyksestä Aleppossa. Suomi tuomitsee jyrkästi sotilaalliset toimet siviileitä ja siviilikohteita vastaan.

Suomi pitää tärkeänä, että epäillyt sotarikokset tutkitaan ja syylliset saatetaan oikeudelliseen vastuuseen. Konfliktin osapuolten tulee välittömästi lopettaa sotatoimet, mahdollistaa humanitaarisen avun perillepääsy käytännössä sekä sitoutua edistämään Syyrian konfliktin ratkaisemista poliittisesti.

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta pitivät tärkeänä, että Suomen Nato-kumppanuutta vahvistetaan edelleen. Suomi tukee EU–Nato-yhteistyön tiivistämistä, joka edistää Suomenkin turvallisuutta. Naton heinäkuussa Varsovan huippukokouksessa tekemät päätökset sotilaallisen läsnäolon lisäämisestä Baltiassa ja Puolassa luovat vakautta vallitsevassa turvallisuustilanteessa. Samalla Naton ja Venäjän välinen vuoropuhelu on tärkeää.

Lisätietoja: osastopäällikkö Jukka Salovaara, p. 0295 350 636, ulkoasiainministeriö, osastopäällikkö Jarno Syrjälä (Syyria), p. 0295 351 891