Valtioneuvoston verkkoviestinnän uudistushanke

VNK003:00/2013 Kehittäminen

Hankkeen perustiedot Päättynyt

Hankenumero VNK003:00/2013

Asianumerot 736/05/2012

Asettaja valtioneuvoston kanslia

Toimikausi/aikataulu 15.1.2013 – 30.6.2015

Asettamispäivä 15.1.2013

Tavoitteet ja tuotokset

Hankkeen tavoitteena on määritellä valtioneuvoston verkkoviestinnän toiminnalliset tavoitteet. Hankkeessa uudistetaan ja yhdenmukaistetaan valtioneuvoston verkkoviestinnän prosesseja, luodaan yhteisiä käytäntöjä sekä pilotoidaan ja otetaan käyttöön teknisiä ratkaisuja palveluiden tuottamiseksi.

Viestinnällisenä ja strategisena tavoitteena on tuottaa yhteisesti hallittu ja valvottu verkkojulkaisemisen viestinnällinen ratkaisu, joka
• palvelee kansalaisia ja tukee demokratian toteutumista
• tukee hallituksen strategista viestintää
• tukee ministeriöiden ja ministerien viestintää
• tuottaa kustannustehokkaan prosessin.

Hankkeen lopputuloksena syntyvät valtioneuvoston uudistettu verkkopalvelu ja ensi vaiheessa mukaan lähtevien ministeriöiden verkkosivut sekä malli ministeriöiden yhteiselle verkkojulkaisemiselle ja toimintatavalle. Uudistustyö on prosessi, jossa kaikilla ministeriöillä on mahdollisuus alusta alkaen olla toteuttamassa valtioneuvoston verkkopalvelua sekä ministeriöiden yhteisen verkkojulkaisemisen mallia ja toimintatapaa.

Hankkeessa pilotoidaan ja otetaan käyttöön valtioneuvoston yhteinen verkkojulkaisuratkaisu (valtiovarainministeriön hanke), jolla verkkopalvelu-uudistus ja toiminnalliset tavoitteet toteutetaan.

Lähtökohdat

Valtioneuvoston kanslia on tänään asettanut hankkeen valmistelemaan ja toteuttamaan valtioneuvoston verkkoviestinnän uudistushankkeen.

Valtioneuvoston verkkopalvelu-uudistusta valmisteleva hanke asetettiin 1.5.2012, ja sitä laajennetaan tällä päätöksellä koskemaan myös verkkoviestinnän prosesseja valtioneuvostotasolla sekä yhteistyötä valtiovarainministeriön asettaman valtioneuvoston yhteinen verkkojulkaisuratkaisu -hankkeen kanssa.

Hanke toteutetaan yhteistyössä muiden ministeriöiden kanssa. Valtioneuvoston kanslia, valtiovarainministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö ja maa- ja metsätalousministeriö uudistavat sivustonsa ensi vaiheessa ja toimivat pilotteina. Mallia laajennetaan koko valtioneuvostoon sitä mukaa kuin ministeriöiden sivustot tulevat uudistettavaksi.

Verkkoviestinnän ja uudistuksen keskeiset tavoitteet kuvataan liitteessä 1: Valtioneuvoston verkkoviestintäuudistuksen visio ja tavoitteet.