Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvoston kanslia framsida

Itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden pääteema on Yhdessä

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 11.9.2014 8.45
Tiedote 371/2014

Juhlavuoden merkki ja visuaalinen ilme julkistettiin

Suomen itsenäistymisestä tulee kuluneeksi sata vuotta vuonna 2017. Itsenäisyyden juhlavuoden pääteemaksi on valittu Yhdessä. Torstaina 11. syyskuuta ensimmäistä kertaa kokoontunut juhlavuoden valtuuskunta hyväksyi pääteeman ja juhlavuoden järjestämisperiaatteet.

Koko vuoden 2017 mittaisesta juhlavuodesta toivotaan muodostuvan kaikkien suomalaisten ja Suomen ystävien kohtaamispaikka. Juhlavuoden laaja ohjelmakokonaisuus ja projektit rakennetaan avoimesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

”Itsenäisyyden juhlavuosi on kaikkien suomalaisten suuri vuosi. Se on hyvä hetki pohtia mistä tulemme, missä nyt olemme ja miten rakennamme paremman tulevaisuuden. Erityisesti lapsille ja nuorille tämä on tärkeä vuosi”, juhlavuoden valtuuskunnan puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb totesi.

”Kutsun erilaiset tahot ennakkoluulottomasti mukaan Suomen satavuotisjuhlavuoden toteuttamiseen. Tehdään juhlavuodesta uudenlainen, raikas ja ajassa kiinni oleva.”

Torstaina käyttöön otettu juhlavuoden merkki ja visuaalinen ilme toistavat vuoden teemaa. Suomi 100 -merkki koostuu pysyvästä, puuta ja vuosirenkaita muistuttavasta numerosta 100. Sen toisena elementtinä on kirjoittajansa mukaan vaihtuva Suomi-sana, jonka kukin voi kirjoittaa haluamallaan tavalla.

Juhlavuoden valmistelussa korostuu kansalaisyhteiskunnan merkitys ja luovuuden voima. Suomessa on onnistuttu sadan vuoden aikana rakentamaan ja ylläpitämään vakaa, demokraattinen yhteiskunta. Samalla luovuus - vapaus löytää ja kokeilla uusia ratkaisuja - on taannut merkittävän kehityksen. Luovuus on ollut avain yksilön ja kansakunnan taloudelliseen menestykseen sekä henkiseen hyvinvointiin.

Tavoitteena on rakentaa koko Suomen kattava ohjelmakokonaisuus, johon mahdollisimman moni suomalainen voi liittyä. Suomi 100 -hankkeen valmistelusta vastaavat juhlavuoden hallitus ja valtioneuvoston kanslia.

Lisätietoja: juhlavuoden vastaava pääsihteeri Pekka Timonen, p. 050 337 4386, Suomi 100 -hanke, valtioneuvoston kanslia