Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Verkkopalvelumme uudistuvat. Valtioneuvoston kanslian vnk.fi-sivusto siirtyy osaksi valtioneuvosto.fi-palvelua keskiviikkona 24.4. Uudistus saattaa aiheuttaa tilapäisiä häiriöitä ja puutteita sivustojen toiminnassa.

OECD:n Suomen maaraportti
Toimi-hanke OECD:n suositusten äärellä

Julkaisuajankohta 2.3.2018 15.00
Toimi-hanke OECD:n suositusten äärellä

Toimi-hanke järjesti 1.3. keskustelutilaisuuden OECD:n raportin sosiaaliturvan uudistamisen suosituksista. Keskustelussa todettiin simulaatiomallien tekemisen olevan eri asia kuin järjestelmäuudistuksen implementointi.

Samoin kirkastui erilaisten vaihtoehtoisten ratkaisujen vaikutusten arvioinnin haastavuus: simulointien ja laskentamallien yksityiskohdat vaikuttaisivat merkittävästi lopputuloksiin, joten vaihtoehtoisia malleja olisi lukuisia. Lisäksi on haastavaa tunnistaa, mihin suuntaan eri mallit reaalimaailmassa ihmisten valintojen ja ratkaisujen myötä etenisivät. Todettiin, että tehty työ on hyvä pohja myös Toimi-hankkeelle, ja yhteistyötä jatketaan.

OECD:n Suomen maaraportti julkistettiin 28. helmikuuta. Raportin teemoina ovat taloustilanne sekä verotuksen ja tulonsiirtojen rakenteet. Raportin tuloksia Toimi-hankkeelle esittelivät Jon Pareliussen ja Christophe André OECD:stä. Yleistä taloutta koskevaa osuutta kommentoi talousneuvoston pääsihteeri Pekka Sinko valtioneuvoston kansliasta. Etuusreformia koskevia suosituksia kommentoivat Toimi-hankkeen seurantaryhmän jäsenet Asmo Maanselkä ja Juhana Vartiainen.

OECD:n Suomen maaraportti

Jon Pareliussen: Why would a universal credit be better than a basic income for Finland?

Tilaisuuden esitykset