Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Verkkopalvelumme uudistuvat. Valtioneuvoston kanslian vnk.fi-sivusto siirtyy osaksi valtioneuvosto.fi-palvelua keskiviikkona 24.4. Uudistus saattaa aiheuttaa tilapäisiä häiriöitä ja puutteita sivustojen toiminnassa.

Suomen kestävän kasvun ohjelma
Suomi jatkaa elpymissuunnitelmansa työstämistä toukokuulle

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 13.4.2021 10.52
Tiedote
Suomen kestävän kasvun ohjelma.

Suomi toimittaa lopullisen elpymis- ja palautumissuunnitelmansa EU:lle toukokuussa, linjasi Suomen kestävän kasvun ministerityöryhmä tiistaina 13. huhtikuuta.

Kaikkien EU-maiden pitää esittää kansallinen elpymis- ja palautumissuunnitelma, jotta ne voivat saada EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen rahoitusta. Suomessa suunnitelma on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa.

Suomen alustava suunnitelma valmistui 15. maaliskuuta. Suomen piti toimittaa lopullinen suunnitelma EU:lle 30. huhtikuuta, mutta ministerityöryhmä päätti muuttaa aikataulua.

”Keskustelut Euroopan komission kanssa ovat edenneet hyvin mutta ovat vielä kesken. Teknistä työtä on paljon, joten lopullisen elpymis- ja palautumissuunnitelman valmistuminen vaatii vielä lisäaikaa”, sanoo ministerityöryhmän puheenjohtaja, valtiovarainministeri Matti Vanhanen.

Lisätietoja: 
EU-sihteeristön päällikkö Marketta Henriksson, puh. 0295530441, marketta.henriksson(at)vm.fi

Valtiosihteeri Maria Kaisa Aula, puh. 050 530 9697, mariakaisa.aula(at)vm.fi