Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Rajoituksia ravitsemisliikkeiden aukioloaikoihin useissa maakunnissa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 22.7.2021 14.18
Tiedote 208/2021
Ihmisiä terassilla

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian takia. Asetus tulee voimaan 24.7.2021. Ravintoloiden aukioloaikaa ja anniskeluaikaa rajoitetaan kiihtymisvaiheen mukaisesti Kymenlaakson, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakunnissa. Ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu klo 07-24 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05-01.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä 75 % asiakaspaikoista. Jokaisella asiakkaalla tulee edelleen sisätiloissa olla oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. Asiakaspaikkojen määrää ei ole rajoitettu ulkoterasseilla. 

Yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat voimassa perustasolla ja kiihtymisvaiheen alueilla.

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille. Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Ravitsemisliikkeiden rajoitukset Ahvenanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjanmaan, Satakunnan, Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen ja Lapin maakunnissa 24.7. lukien: Ei erillisiä rajoituksia asiakasmäärään tai anniskelu- ja aukioloaikoihin.

Alueellista epidemiatilannetta tarkastellaan uudelleen ensi viikon kuluessa. Mikäli epidemiatilanne heikkenee, ravitsemisliikkeiden aukiolon rajoituksia voidaan edelleen laajentaa.

Lisätietoja:

Taneli Puumalainen, osastopäällikkö, STM, [email protected]