Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Startup Refugees yrittäjyysohjelma Eurooppalaisen yrittäjyyden edistämiskilpailun finaaliin

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 29.9.2023 13.40
Tiedote
EEPA logo

Osallistava Startup Refugees yrittäjyysohjelma tukee turvapaikanhakijoita, pakolaisia sekä muita maahanmuuttaneita kohti työtä, yrittäjyyttä ja oman osaamisen kehittämistä. Suomalainen yrittäjyysohjelma kilpailee finaalissa, jonka voittajat julkistetaan marraskuussa 2023.

Startup Refugees yrittäjyysohjelma tarjoaa osallistujille yrittäjyyteen liittyvää tietoa, taitoja ja asennetta koulutusten, markkinavalidaatioiden, yritysneuvonnan ja tapahtumien kautta. Koulutukset välittävät tietoa ja kehittävät yrittäjämäistä asennetta. Useilla kielillä useissa eri kanavissa annettu yritysneuvonta edistää yritysideoiden kypsymistä ja yritysten perustamista vakaammalle pohjalle. Tapahtumat kehittävät yrittäjien asiakasymmärrystä, markkinointi- ja myyntitaitoja ja kasvattavat heidän verkostojaan.

Hankkeen innovatiivista työtä kuvaa kohderyhmän kuuluvien ihmisten osallistuminen kulttuurisensitiivisen ja monikielisen yrittäjyysohjelman suunnitteluun ja toteutukseen. Hankkeen sivutuotoksena syntyi vuonna 2021 ensimmäinen rahasto, joka tukee maahanmuuttaneiden, pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden yrittäjyyttä.

Eurooppalaisella yrittäjyyden edistämispalkinnolla on tarkoitus antaa tunnustusta menestyksekkäimmille yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistäjille eri puolilla Eurooppaa. Korkea-arvoinen tuomaristo valitsee finalisteista lopulliset voittajat, jotka julkistetaan 14.11.2023 järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa.


Lisätiedot:
Neuvotteleva virkamies Jaana Valkokallio, TEM, p. 0295 064 932 (kansallisen kilpailun yhteyshenkilö)
Toimitusjohtaja Aicha Manai, Startup Refugees, p. 044 555 3220