Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Terveet tilat -toimintamallista saatiin kymmeniä palautteita

Julkaisuajankohta 20.4.2021 11.45
Terveet tilat -toimintamallista saatiin kymmeniä palautteita

Terveet tilat -toimintamallista oli mahdollista antaa palautetta 1.11.2020 ja 31.1.2021 välisenä aikana. Palautetta pystyi antamaan toimintamallista yleisesti tai suoraan tiettyyn aiheeseen liittyen. Palautteita annettiin yhteensä 52 kappaletta.

Toimintamallin ruotsinkielisen käännöksen valmistuttua toimintamallin ruotsinkielistä versiota oli mahdollista kommentoida 15. maaliskuuta saakka.

Palautteen antajista 27 ilmoitti oman organisaationsa ja 10 palautetta annettiin kokonaan nimettömänä. Aktiivisimpia kommentoijia olivat järjestöjen ja kuntien edustajat. Palautteita antoivat myös yliopistot, yritykset sekä muut julkiset toimijat. 

Eniten palautteita annettiin osiosta ’sisäilmatilanteiden selvittäminen’, yhteensä 24 kappaletta. Palautteissa yksittäisistä asioista eniten kommentoitiin hoitopolun puuttumista toimintamallista. Tässä vaiheessa hoitopolkuihin liittyviä asioita kehitetään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koordinoimassa Kansallisessa sisäilma ja terveys -ohjelmassa. Kyseinen ohjelma toteuttaa Terveet tilat 2028 -ohjelman terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä koskevia toimenpiteitä. Lisäämme tarvittaessa myöhemmin hoitopolkuihin ja muihin terveydenhuollon käytäntöihin liittyvää aineistoa Terveet tilat -toimintamalliin.
 
Suurin osa lopuista palautteista annettiin toimintamallista yleisesti. Muita esiin nousseita teemoja olivat muun muassa viestinnän tärkeys, tilojen käyttäjien kuuleminen ja eri altisteiden huomioiminen. 

Palautteet ovat tällä hetkellä Terveet tilat -sihteeristön käsiteltävänä. Palautteiden pohjalta toimintamallia päivitetään, jonka jälkeen uusi versio on syksyllä saatavilla verkkosivuillamme.