Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Terveet tilat -webinaarissa esiteltiin monipuolinen kattaus ohjelman toimenpiteitä

Julkaisuajankohta 11.6.2021 15.15
Terveet tilat -webinaarissa esiteltiin monipuolinen kattaus ohjelman toimenpiteitä

10. kesäkuuta pidetyssä Terveet tilat -webinaarissa käsiteltiin Terveet tilat 2028 -ohjelman toimenpiteitä eri osa-alueilta. Tilaisuudessa julkistettiin myös sisäilma-aiheinen selvitys osana valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoimintaa. Selvityksen mukaan sisäilmaongelmia torjutaan parhaiten pitkäjänteisyydellä, hyvällä yhteistyöllä ja selkeillä toimintamalleilla.

Selvityksen tuloksista kertoivat projektipäällikkö Paavo Kero FCG Finnish Consulting Group Oy:stä, tilapalvelupäällikkö Jussi Niemi Suomen Kuntaliitto ry:stä ja tutkija Kaisa Jalkanen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta.

Tilaisuudessa esiteltiin kaksi opetus- ja kulttuuriministeriön vastuualueelle kuuluvaa, käynnissä olevaa selvitystä. Manager Laura Jauhola Owal Groupista kertoi kartoituksesta, joka käsittelee kiinteistö- ja rakennusalan eri koulutusasteiden tutkintoon johtavan koulutuksen tuottamaa sisäilmaosaamista. Tarkastelussa on mukana myös lisä-, jatko- ja täydennyskoulutuksen tuottama sisäilmaosaaminen. Johtava konsultti Raila Oksanen FCG Finnish Consulting Group Oy:stä esitteli ammatillisten oppilaitosrakennusten nykytilaselvitystä.

Ympäristöministeriön käynnissä olevia ja alkavia hankkeita esitteli yli-insinööri Timo Lahti

Webinaarin päätteeksi paneuduttiin Kansalliseen sisäilma ja terveysohjelmaan, joka toteuttaa Terveet tilat -ohjelman terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen toimia. Ajankohtaiskatsauksen THL:n koordinoimaan ohjelmaan antoi erikoistutkija Anniina Salmela Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta. Apulaisylilääkäri Aki Vuokko ja erikoislääkäri Hanna Keränen Työterveyslaitoksesta puhuivat työkyvyn tuesta ja työterveyshuollon käytännöistä sisäilma-asioissa. Terveydenhuollon koulutuksesta kertoivat keuhkosairauksien erikoislääkäri Tuula Vasankari ja projektivastaava Hanna Renkola Filha ry:stä.

Tilaisuuden esitykset

VNK008:00/2018