Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Etsitkö kansainvälistä harjoittelupaikkaa? EU:n harjoitteluhaku on käynnissä elokuun loppuun

Valtioneuvoston viestintäosasto
19.8.2016 10.58
Uutinen

Haluaisitko viettää ensi kevään harjoittelijana EU:n toimielimissä? Harjoittelijahaku Euroopan komissioon ja Euroopan unionin neuvostoon on parhaillaan käynnissä. Hakuaika päättyy 31. elokuuta.

Viisi kuukautta kestävä komission niin sanottu Blue Book -harjoittelu on palkallinen, ja tällä hetkellä haussa ovat maaliskuussa 2017 alkavat harjoittelupaikat. Harjoittelijoiden työtehtävät vastaavat aloittelevien virkamiesten töitä, ja tarjolla on harjoittelupaikkoja komission eri pääosastoissa ja yksiköissä. Blue Book -harjoittelun voi suorittaa Brysselissä, Luxemburgissa tai komission edustustoissa. Hakuvaatimuksena on alempi korkeakoulututkinto. Lue lisää ja jätä hakemuksesi komission harjoittelutoimiston sivuilla.

Neuvoston harjoittelu Brysselissä on myös palkallinen ja kestoltaan viisi kuukautta. Parhaillaan käynnissä olevassa haussa haetaan harjoittelijoita sekä helmikuussa että syyskuussa 2017 alkaviin harjoittelujaksoihin. Hakea voivat ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneet henkilöt tai jäsenvaltioiden virkamiehet, jotka ovat työskennelleet vähintään kolme vuotta tutkimus- tai suunnittelutehtävissä.
Lisätietoja ja sähköinen hakulomake neuvoston verkkosivuilla

Järjestelmät voivat ruuhkautua hakuajan viimeisinä päivinä, hakemuksen lähettämistä ei kannata jättää viime hetkeen.

Lue lisää työskentelystä EU:ssa