Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

EU hakee talousalan asiantuntijoita ja sihteereitä

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 16.11.2017 15.52
Uutinen 53/2017

Oletko kiinnostunut kansainvälisestä urasta, jolla voit työskennellä yli 500 miljoonan kansalaisen hyväksi? EU:n toimielimet hakevat nyt palvelukseensa rahoitus- ja makrotaloustieteen asiantuntijoita Brysseliin, Luxemburgiin tai Strasbourgiin. Tuleviin tehtäviisi voivat kuulua esimerkiksi monipuoliset rahoitusmarkkinoiden seuranta- ja analyysitehtävät sekä EU:n ja sen jäsenmaiden makrotaloudellisen kehityksen arviointi. Hakuaika rekrytointikilpailuun alkaa 16. marraskuuta ja päättyy 19. joulukuuta klo 12 Keski-Euroopan aikaa.

Sinun on oltava EU:n kansalainen ja osattava vähintään kahta EU:n virallista kieltä. Näistä toisessa on oltava vähintään perusteellinen taito (C1) ja toisessa vähintään riittävä taito (B2). Talousalan asiantuntijoiden rekrytointikilpailussa vähintään B2-tason kielen tulee olla joko englanti, ranska tai saksa. Koulutuksen ja työkokemuksen suhteen vaatimuksena on vähintään neljän vuoden soveltuva yliopistotutkinto ja vähintään kuuden vuoden soveltuva työkokemus. Vaihtoehtoisesti hakijalla voi olla myös vähintään kolmen vuoden soveltuva yliopistotutkinto ja vähintään seitsemän vuoden soveltuva työkokemus.

Talousalan asiantuntijoiden työmahdollisuuksista EU:ssa järjestetään infotilaisuus maanantaina 27. marraskuuta klo 14.30. Euroopan komission Suomen-edustustossa Helsingissä.

EU:n toimielimet ottavat nyt palvelukseensa myös motivoitunutta sihteeri- ja virkailijahenkilöstöä. Yli 300 työntekijää palkataan näihin tehtäviin joko Brysselissä tai Luxemburgissa. Hakuaika on parhaillaan käynnissä ja päättyy 12. joulukuuta klo 12.00 Keski-Euroopan aikaa.

Tarjolla on suurenmoinen tilaisuus tulla osaksi dynaamista, monikielistä työympäristöä. Unionin toimielinten eri osastot tarjoavat sinulle tilaisuuden kasvaa ja kehittyä koko urasi ajan. Lue lisää ja hae monipuoliselle ja kansainväliselle EU-uralle!

Talousalan asiantuntijoiden hakuilmoitukset Euroopan unionin henkilöstövalintatoimiston sivuilla:
Rahoitustiede
Makrotaloustiede

Vuoden 2017 sihteeri- ja virkahenkilöstön hakuilmoitus Euroopan unionin henkilöstövalintatoimiston sivuilla.

Lue lisää työtehtävistä ja hakuprosessista Euroopan unionin henkilöstövalintatoimiston sivuilta.

Lisätietoa EU-urasta kiinnostuneille löytyy myös valtioneuvoston kanslian verkkosivuilta.

Lisätietoja: EU-erityisasiantuntija Jaana Jokelainen, p. 0295 160 329, valtioneuvoston kanslia