Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

EU-ministerivaliokunnan kokous linjasi kantoja Eurooppa-neuvostoon

statsrådets kommunikationsavdelning
Julkaisuajankohta 20.6.2017 9.12
Tiedote 305/2017

EU-ministerivaliokunta linjasi kokouksessaan tiistaina 20. kesäkuuta Suomen kantoja Brysselissä 22. ja 23. kesäkuuta järjestettävään Eurooppa-neuvostoon sekä sen yhteydessä järjestettävään Britannian EU-eroa käsittelevään 27 EU-maan päämiehen Eurooppa-neuvostoon.
Eurooppa-neuvoston aiheita ovat:

  • turvallisuus ja puolustus
  • työllisyys, kasvu ja kilpailukyky
  • muuttoliike
  • Pariisin ilmastosopimuksen tilanne
  • Digitaalinen Eurooppa
  • EU:n ulkosuhteet

Suomi on ajanut EU:n puolustusulottuvuuden kunnianhimoista kehittämistä. Suomen tavoitteena on, että unioni etenee konkreettisten aloitteiden kautta kohti vahvaa turvallisuusyhteisöä. Eurooppa-neuvostossa tulee sopia poliittisesti tarpeesta käynnistää EU:n perussopimuksen mukainen pysyvä rakenteellinen yhteistyö puolustusyhteistyö-hankkeiden vauhdittamiseksi.

Työllisyyden, kasvun ja kilpailukyvyn kehittämisessä Suomi pitää tärkeänä poistaa tekijöitä, jotka estävät sisämarkkinoiden täyttä toimivuutta erityisesti palveluiden ja digitaalisten sisämarkkinoiden osalta. Suomi painottaa myös, että EU:n tulee edistää avointa ja sääntöpohjaista multilateraalista kauppajärjestelmää.

EU-ministerivaliokunta linjasi myös Suomen kannat 26. kesäkuuta Luxemburgissa järjestettävään energianeuvostoon. Kokouksen keskeisin asia on energiatehokkuusdirektiivi.

Lisätietoja: EU-asioiden valtiosihteeri Kare Halonen, p. 0295 160 319, erityisavustaja (EU-asiat) Riikka Pakarinen, p. 040 580 0833 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia