Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Eurooppa olemme me -kiertue saapuu Tampereelle

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 7.12.2021 14.24
Tiedote
Kuvituskuva: Eurooppa olemme me -kiertue

Valtioneuvoston kanslia, Tampereen Lyseon lukion Eurooppa-linja ja Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimisto järjestävät lauantaina 11.12. Tampereen Monitoimitalo 13:n Wivi Lönn -salissa klo 14 alkaen paneelikeskustelun. Tilaisuuden avaa puheellaan pääministeri Sanna Marin.

Tilaisuus on osa suomalaisministerien tapahtumasarjaa Eurooppa olemme me. Ministerit matkaavat syksyn ja talven aikana ympäri maata kuulemassa suomalaisten toiveita EU:n kehittämisestä.

Tapahtuma järjestetään terveysturvallisesti paikallisia rajoituksia noudattaen. Paikan päälle yleisöön otetaan 80 henkilöä saapumisjärjestyksessä, osallistujilta edellytetään koronapassia. Tilaisuudessa edellytetään myös kasvomaskin käyttämistä. Tapahtumaa voi seurata suorana lähetyksenä Eurooppa olemme me -kiertueen, Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimiston sekä Aamulehden verkkosivuilta.

Tamperelaiset nuoret ovat valmistelleet syksyn aikana kysymyksiä tilaisuuteen. Niihin vastaamassa ja nuorten kanssa keskustelemassa ovat Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen, kaupunginvaltuuston ja Euroopan alueiden komitean jäsen Mikko Aaltonen, kaupunginvaltuuston jäsen, Sitran ilmastoasiantuntija Oras Tynkkynen ja nuorisovaltuuston jäsen Oliver Priimägi.

Tilaisuudessa kuullaan lyhyesti myös komissaari Jutta Urpilaisen ja Euroopan tulevaisuuskonferenssin Suomen kansalaisedustajan Ninni Norran puheenvuorot. Tilaisuuden juontavat Tampereen Lyseon lukion Eurooppa-linjan opiskelijat.

Suomalaisministerien Eurooppa olemme me -kiertue on osa Euroopan tulevaisuuskonferenssia, jonka tavoitteena on kerätä laajasti EU-maiden kansalaisten ajatuksia Euroopan tulevaisuudesta. Keskusteluissa esiin nousseet asiat kirjataan tulevaisuusfoorumin verkkofoorumiin, ja suomalaisministerit vievät näitä viestejä tulevaisuuskonferenssin EU-tason täysituntoihin. 

Jokainen voi vapaasti jakaa ajatuksiaan myös tulevaisuuskonferenssin kaikille avoimessa verkkofoorumissa. Verkkofoorumin kautta haetaan kansalaisten näkemyksiä esimerkiksi arvoista, ilmastonmuutoksesta, taloudesta, terveydestä ja koulutuksesta. Sosiaalisessa mediassa käytetään EU-tason yhteistä tunnistetta #SinunTulevaisuutesi.

Ohjelma 11.12.2021

Klo 13.30 Tila aukeaa

 • Kahvitarjoilu

Klo 14.00 Tilaisuuden avaus

 • Pääministeri Sanna Marinin avauspuheenvuoro

Klo 14.15-15.15 Paneelikeskustelu

 • Eurooppa-linjan opiskelijat kertovat syksyn aikana tehdystä työstä
 • Komissaari Jutta Urpilaisen videotervehdys
 • Paneelikeskustelu
  • Anna-Kaisa Ikonen, Tampereen pormestari
  • Oras Tynkkynen, Tampereen valtuuston jäsen ja Sitran ilmastoasiantuntija
  • Mikko Aaltonen, Tampereen valtuuston jäsen ja Euroopan alueiden komitean jäsen 
  • Oliver Priimägi, Tampereen nuorisovaltuuston jäsen
 • Tilaisuuden päättää tulevaisuuskonferenssin kansalaisedustajan Ninni Norran puheenvuoro

Lisätietoja: EU-asiantuntija Topi Juga, p. 0295 160 459, topi.juga(at)gov.fi ja viestintäasiantuntija Aapo Riihimäki, p. 050 471 3020, aapo.riihimaki(at)gov.fi, valtioneuvoston kanslia