Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Eurooppaministeri Tuppurainen keskustelee Saksan kollegansa kanssa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 5.1.2022 9.03
Tiedote 2/2022

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen keskustelee keskiviikkona 5. tammikuuta Saksan uuden eurooppaministerin Anna Lührmannin kanssa. Koronapandemiatilanteen vuoksi tapaaminen järjestetään etäyhteyksin.

Eurooppaministerit keskustelevat useista ajankohtaisista EU-asioista kuten strategisesta kompassista, oikeusvaltio-, ilmasto- ja energiakysymyksistä, strategisesta autonomiasta, sisämarkkinoista ja finanssipolitiikasta. Esillä on myös EU:n suhde Venäjään ja Kiinaan, sekä muuttoliiketilanne Valko-Venäjän rajalla.

”Euroopan unionin on oltava globaalisti uskottava turvallisuuspoliittinen toimija. Muut eivät voi puhua ylitsemme meitä koskevista asioista. Olemassa olevien keinojen hyödyntämisen lisäksi tarvitsemme uusia välineitä. Suomen tavoitteena on kunnianhimoinen strateginen kompassi ja sen osana kokonaisvaltainen, tulevaisuuteen kestävä hybridityökalupakki”, ministeri Tuppurainen sanoo.

Suomen ja Saksan hyvästä ja tiiviistä EU-yhteistyöstä kertoo, että eurooppaministeri Tuppuraisen edellinen kahdenvälinen tapaaminen Saksan eurooppaministerin kanssa oli vain vähän aikaa sitten. Eurooppaministeri Lührmannin edeltäjä Michael Roth vieraili Suomessa marraskuun puolivälissä.  

Lisätietoja: EU-asioiden valtiosihteeri Kare Halonen p. 0295 160 319 ja erityisavustaja Saara Pokki (EU-asiat) p. 0295 160 620, VNK

​​​​​​///Korjaus 5.1. klo 9.10: ensimmäisessä kappaleessa "joulukuu" muutettu "tammikuuksi".