Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Japanin ja Suomen yhteistyö tutkimus- ja innovaatioasioissa tiivistyy – pääjohtaja Takahiro Ueyama pääpuhuja tutkimus- ja innovaationeuvoston seminaarissa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 25.10.2022 9.23
Tiedote

Tutkimus- ja innovaationeuvosto järjestää 25. lokakuuta tutkimus- ja innovaatiopolitiikkaa käsittelevän kansainvälisen asiantuntijaseminaarin osana Millennium Innovation Forumia. Seminaarin teemana on monimuotoisuus tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa.

Pääministeri Sanna Marin pitää avauspuheenvuoron seminaarissa, joka käynnistää Millennium Innovation Forumin. Seminaarin pääpuhujana on Japanin tiede-, teknologia- ja innovaationeuvoston pääjohtaja, professori Takahiro Ueyama. Neuvosto toimii Japanin pääministerin kanslian yhteydessä. Pääjohtaja Ueyama vierailee Suomessa pääministeri Marinin kutsusta. Vierailu vahvistaa Suomen ja Japanin suhteita tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa ja TKI-järjestelmien kehittämisessä. 

Seminaarissa pohditaan mm. kansainvälisten osaajien houkuttelua ja intergroitumista kansallisiin TKI-järjestelmiin. Seminaarin muut puhujat ovat professori, vararehtori Taina Pihlajaniemi, Oulun yliopisto, innovaatiojohtaja Mart Noorma, NATO Cooperative Cyber Defence Center of Excellence ja johtaja Tuuli Ahava, Enterprise Solutions, Nokia. 

Tutkimus- ja innovaationeuvoston seminaari ja Millennium Innovation Forum järjestetään Marina Congress Centerissä Helsingissä. Seminaaria voi seurata suorana lähetyksenä Yle Areenasta 25. lokakuuta klo 15 alkaen.

Lisätietoja: pääministerin talouspoliittinen erityisavustaja Ilkka Kaukoranta, p. 0295 160 449 ja johtaja Erja Heikkinen, opetus- ja kulttuuriministeriö, p. 0295 330 101