Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Talouspolitiikka-kirjoitussarja
Kuntaliiton Minna Karhunen: Korona iskee voimalla kuntien talouteen

Valtioneuvoston viestintäosasto
6.5.2020 8.00
Uutinen

Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen avaa 6. toukokuuta talousneuvoston Talouspolitiikka-kirjoitussarjassa julkaistussa kirjoituksessaan sitä, kuinka suuria vaikutuksia koronakriisillä on kuntien talouteen.

Kunnissa vuodesta 2020 odotettiin kauan kaivattua hengähdystaukoa ja tilaa toiminnan kehittämiselle. Mutta kuinkas kävikään. Koronavirus iski valmiiksi heikkoon kuntatalouteen ennen näkemättömällä voimalla. Kuntaliitto on arvioinut koronavirusepidemian heikentävän kuntataloutta yli 1,8 miljardia euroa vuonna 2020, Karhunen kirjoittaa.

Kuntaliiton toimitusjohtaja peräänkuuluttaa valtion selkeää lainsäädännöllistä ohjausta ja osallistumista kuntien palvelujen rahoitukseen. Karhusen mukaan nämä ovat kuntien näkökulmasta kaikkein keskeisimpiä valtion tehtäviä kriisin hoitamisessa.

Kriisistä toipuminen ei tule olemaan helppoa. Siihen tarvitaan kaikkien toimijoiden yhteistyötä. Kunnat ja Kuntaliitto ovat tässä työssä mielellään mukana. Vain yhdessä onnistumme uuden Suomen rakentamisessa, Karhunen summaa kirjoituksensa.