Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Meri Virolainen lainsäädännön arviointineuvoston pääsihteeriksi

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 11.5.2023 13.31
Tiedote

Valtioneuvosto on nimittänyt lainsäädännön arviointineuvoston pääsihteeriksi maa- ja metsätaloustieteiden lisensiaatti Meri Virolaisen 1.6.2023 alkaen.

Virolainen on toiminut tätä ennen lainsäädännön arviointineuvoston sihteeristössä arviointineuvoksena. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa finanssipolitiikan johtavana tarkastajana Valtiontalouden tarkastusvirastossa, talous- ja rahoitusasioiden erityisasiantuntijana EU-asioiden sihteeristössä valtioneuvoston kansliassa sekä ekonomistina Pellervon taloustutkimus PTT:ssä. Hän on koulutukseltaan myös valtiotieteiden maisteri.

Arviointineuvoston sihteeristöllä ei ole aiemmin ollut pääsihteeriä. Pääsihteerin tehtävän perustamisella halutaan tehostaa arviointineuvoston toimintaa ja lisätä vuorovaikutusta ministeriöiden kanssa.

Lainsäädännön arviointineuvoston tehtävänä on antaa lausuntoja hallituksen esityksistä ja niiden vaikutusarvioinneista. Neuvosto antaa vuosittain noin 30–50 lausuntoa. Arviointineuvoston tavoitteena on lisätä lainvalmistelun ja erityisesti hallituksen esitysten vaikutusarviointien laatua.

Lisätietoja: Lainsäädännön arviointineuvoston puheenjohtaja Leila Kostiainen, p. 0400 805 417