Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Ministeri Adlercreutz Prahaan

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 15.11.2023 16.07
Tiedote

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz vierailee Prahassa torstaina 16. marraskuuta. Ministerin ohjelmassa ovat tapaamiset Tšekin eurooppaministeri Martin Dvořákin ja teollisuus- ja kauppaministeri Jozef Síkelan kanssa. Lisäksi ministeri osallistuu korkean tason Prague European Summit –tapahtumaan.

Tapaamisessa ministeri Dvořákin kanssa aiheena ovat muun muassa monivuotisen rahoituskehyksen välitarkistus, EU:n laajentumisnäkymät, unionin kilpailukyvyn ja sisämarkkinoiden vahvistaminen ja oikeusvaltiokysymykset. Tapaamisessa Ministeri Síkelan kanssa keskustelujen agendalla ovat energia-kysymykset EU-kontekstissa ja vihreän siirtymän edistäminen.

Prague European Summit –tapahtumassa ministeri Adlercreutz osallistuu paneelikeskusteluun, jonka aiheena on pienten ja keskisuurten EU-jäsenmaiden rooli eurooppalaisessa integraatiossa.

Lisätietoja: erityisavustaja Andreas Elfving p. 050 310 0274 ja EU-asioiden alivaltiosihteeri Satu Keskinen p. 0295 160 302, valtioneuvoston kanslia