Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Ministeri Tuppurainen ja Portugalin Eurooppa-asioiden valtiosihteeri Antunes tapaavat Helsingissä

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 1.2.2023 16.18
Tiedote
Valtiosihteeri Antunes ja ministeri Tuppurainen
Valtiosihteeri Antunes ja ministeri Tuppurainen

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen ja Portugalin Eurooppa-asioiden valtiosihteeri Tiago Antunes tapaavat Helsingissä torstaina 2. helmikuuta. Tapaamisen aiheina ovat muun muassa helmikuun ylimääräisen Eurooppa-neuvoston valmistelu sekä turvallisuuskysymykset.

Tapaamisessa käydään läpi 9. helmikuuta Brysselissä järjestettävän ylimääräisen Eurooppa-neuvoston agendaa, jolla tulevat olemaan EU:n taloustilanne ja kilpailukyky sekä toimet muuttoliikkeen hallitsemiseksi. Lisäksi tapaamisen aiheina ovat Ukrainan tukeminen sen puolustustaistelussa Venäjän hyökkäyssotaa vastaan, energiaturva, EU:n laajentumisneuvottelujen tilanne ja oikeusvaltiokysymykset.

Valtiosihteeri Antunes vierailee Helsingissä myös muun muassa keskustakirjasto Oodissa, Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksessa ja ulkopoliittisessa instituutissa.

Ministeri Tuppurainen ja valtiosihteeri Antunes ovat kollegoja EU:n yleisten asioiden neuvostossa, joka muun muassa valmistelee Eurooppa-neuvostot ja käsittelee EU:n laajentumiseen ja oikeusvaltioperiaatteeseen liittyviä kysymyksiä.

Lisätietoja: erityisavustaja Emilia Tervonen p. 050 516 1035 ja EU-asioiden alivaltiosihteeri Satu Keskinen p. 0295 160 302, valtioneuvoston kanslia