Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Ministeri Tuppurainen: Riippumaton arvio Veikkauksen hankinta-asiasta

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 20.2.2020 12.15
Kolumni

Marinin hallitusohjelma edellyttää, että rahapelipelaamista ohjataan lailliseen, vastuulliseen ja valvottuun pelitarjontaan. Valtion omistajaohjaus on pyynnöstäni valtiosihteeri Olli Kosken johdolla tavannut 12.2.2020 Veikkauksen hallituksen puheenjohtajan Olli-Pekka Kallasvuon ja toimitusjohtaja Olli Sarekosken. Tapaaminen oli vakava, mutta avoin ja rakentava.

Tapaaminen keskittyi Ylen MOT-ohjelmassa 27.1. esitettyihin väitteisiin yhtiön tekemästä hankintapäätöksestä ja yhtiön yrityskulttuurista. Veikkaus on toimittanut omistajaohjaukselle selvityksen, joka on tämän blogin liitteenä (pois lukien liikesalaisuuksiin liittyvät asiat).

Saadun yhtiön selvityksen rinnalle, olen omistajaohjausministerinä ohjeistanut virkamiehiä teettämään ulkopuolisen juridisen arvion pelimoottorisopimuksen jatkoon liittyvästä kokonaisuudesta. Tämä riippumaton näkemys tullaan teettämään aikataulussa, jonka huolellinen ja perusteellinen juridinen selvitys vaatii.

Viimeisen puolen vuoden aikana yhtiössä on käynnistetty useita vastuullisuuden vahvistamiseen liittyviä toimenpiteitä. Lisäksi Veikkauksen hallituksessa on lisätty yritysvastuun asiantuntemusta. Tulen seuraamaan näiden toimenpiteiden vaikuttavuutta ja Veikkauksen toimintaa hyvin tarkasti ja säännöllisesti. Vuoropuhelua Veikkauksen hallituksen puheenjohtajan ja sidosryhmien kanssa jatketaan myös omalta osaltani tiiviisti.

Lisätiedot: valtiosihteeri Olli Koski, p. 0295160031, finanssineuvos Pekka Hurtola p. 0295160143