Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Seminaari: Miten vaikutusarvioinnit parantavat lainsäädännön ja päätöksenteon laatua?

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 17.10.2017 14.41
Uutinen 49/2017

Valtioneuvoston kanslia ja lainsäädännön arviointineuvosto järjestävät maanantaina 23. lokakuuta Helsingissä seminaarin vaikutusten arvioinnista. Seminaarissa keskustellaan hyvän lainvalmistelun ja vaikutusarvioinnin merkityksestä paremman sääntelyn edistämisessä.

Laadukkaat vaikutusarvioinnit takaavat, että päättäjät ja kansalaiset ymmärtävät realistisesti, mitä seurauksia säädettävällä lailla tai tehtävällä päätöksellä on kansalaisiin, yrityksiin ja laajemmin yhteiskuntaan. Hyvä vaikutusarviointi lisää päätöksen ja lain tehokkuutta sekä hyväksyttävyyttä.

Seminaarin puheenjohtajana toimii lainsäädännön arviointineuvoston puheenjohtaja Leila Kostiainen. Oikeusministeri Antti Häkkänen pitää puheenvuoron vaikutusten arvioinnista valtioneuvostossa, ja liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner esittelee hallituksen säädösten sujuvoittamisen kärkihanketta. Saksan arviointineuvoston puheenjohtaja Johannes Ludewig sekä Euroopan komission sääntelyntarkastelulautakunnan jäsen Nils Björksten laajentavat esityksillään keskustelua kansainvälisiin kokemuksiin vaikutusarvioinnista.

Lisätietoja: asiantuntija Tuomas Lihr, p. 029 516 0129, valtioneuvoston kanslia

Keskustelua Twitterissä #vaikutusarviointi 
vnk.fi/arviointineuvosto