Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Namibian varapresidentti Mbumba vierailee Suomessa

Valtioneuvoston viestintäosasto 5.9.2019 10.50
Tiedote 434/2019

Namibian varapresidentti Nangolo Mbumba vierailee Suomessa 8.-10. syyskuuta pääministeri Antti Rinteen kutsusta. Varapresidentti Nangolo Mbumba käy keskustelut Namibian ja Suomen välisestä yhteistyöstä pääministeri Rinteen kanssa. Tämän lisäksi hän tapaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja presidentti Martti Ahtisaaren.

Keskusteluissa nousevat esille muun muassa Suomen ja Namibian kahdenväliset suhteet, suuret globaalit Afrikkaa ja Eurooppaa yhdistävät haasteet kuten ilmastonmuutos, kansainväliset ja alueelliset kysymykset sekä Suomen EU-puheenjohtajakausi. Vierailu on osa Suomen hallituksen pyrkimyksiä tiivistää Suomen suhteita Afrikan maihin ja tuoda yhteistyöhön mukaan entistä tiiviimmin myös suomalaisia yrityksiä. 

"Minulle on tärkeää, että ensimmäinen korkean tason vieraani, jota isännöin pääministerinä, tulee Afrikasta ja nimenomaan Namibiasta. Haluamme vahvistaa aitoa kumppanuutta Suomen ja Afrikan maiden kanssa. Yhteistyömme alkoi juuri Namibiasta 150 vuotta sitten. Juhlistaessamme tätä poikkeuksellisen pitkää ja läheistä kumppanuussuhdetta, haluamme löytää uusia keinoja syventää yhteistyötämme, erityisesti kaupallistaloudellisella sektorilla", pääministeri Rinne sanoo.

Varapresidentti Mbumba vierailee Helsingin lisäksi Turussa.

Lisätietoja: erityisavustaja Lauri Voionmaa (kansainväliset asiat), p. 050 421 0422, valtioneuvoston kanslia, lähetystöneuvos Tapani Kivelä, Eteläisen ja läntisen Afrikan yksikkö, p. 0295 350 488, ulkoministeriö ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia