Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Naton pääsihteeri Stoltenberg vieraili Suomessa

statsrådets kommunikationsavdelning
Julkaisuajankohta 5.3.2015 14.06
Tiedote 117/2015

Pääministeri Alexander Stubb tapasi Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin torstaina 5. maaliskuuta Kesärannassa. Tapaamisessa keskusteltiin muun muassa Suomen ja Naton kumppanuusyhteistyön tulevasta kehittämisestä, EU:n ja Naton piirissä käytävän turvallisuuspoliittisen keskustelun yhtymäkohdista sekä Ukrainan ja Venäjän ajankohtaisesta tilanteesta.

”On erittäin hienoa, että pääsihteeri Stoltenbergillä oli mahdollisuus vierailla Suomessa jo muutama kuukausi virkakautensa alkamisen jälkeen. Molemminpuolisesti kiinnostavia keskustelunaiheita oli useita. Vahvistimme molemmat sitoutumisemme Suomen ja Naton välisen, jo pitkän historian omaavan kumppanuusyhteistyön edelleen kehittämiseen", pääministeri Stubb sanoo.

Naton uudisti kumppanuuspolitiikkaansa viime vuonna Walesin huippukokouksessa. Suomi kuuluu Naton aktiivisimpiin sekä yhteistyönsä laajuuden ja syvyyden kannalta edistyneimpiin kumppanimaihin.

"Kansainvälinen yhteistyö turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa on Suomelle tärkeää - se täydentää tärkeällä tavalla omaa puolustustamme. Juuri Nato-kumppanuus antaa kansallisen puolustuksemme kehittämiseen eniten konkreettista lisäarvoa ja mahdollisuuksia", toteaa pääministeri Stubb. 

”Olemme jatkossakin kiinnostuneita osallistumaan Naton harjoitustoimintaan ja myös uuden tyyppiseen yhteistyöhön muun muassa kyberturvallisuuden saralla”, Stubb sanoo.  

Tapaamisessa keskusteltiin myös Ukrainan konfliktista ja Venäjän ajankohtaisesta kehityksestä sekä Naton läsnäolosta Itämeren alueella. 

Pääsihteeri Stoltenberg tapasi Suomen-vierailullaan myös ulkoministeri Erkki Tuomiojan, puolustusministeri Carl Haglundin, eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman sekä eduskunnan puolustus- ja ulkoasiainvaliokuntien edustajia.


Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Anna-Kaisa Heikkinen, p. 040 7483 867, valtioneuvoston kanslia