Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Pääministeri Antti Rinteen erityisavustajia nimitettiin

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 13.6.2019 12.40
Tiedote 305/2019

Pääministeri Antti Rinne on kutsunut erityisavustajikseen Matti Hirvolan, Pilvi-Elina Kupiaksen, Tuulia Pitkäsen, Dimitri Qvintuksen, Joonas Rahkolan ja Lauri Voionmaan. Lisäksi pääministeri on kutsunut EU-asioiden alivaltiosihteerikseen Jari Luodon. Valtioneuvoston kansliassa on aloittanut aiemmin pääministerin valtiosihteeri Raimo Luoma.

Matti Hirvola

Matti Hirvola on pääministerin poliittinen erityisavustaja, ja hän toimii myös SDP:n hallitusryhmän sihteerinä. Hirvola on työskennellyt aiemmin muun muassa valtiovarainministeriössä erityisavustajana ja hallitusryhmän sihteerinä, SDP:n tiedotuspäällikkönä sekä Teollisuuden palkansaajat TP ry:n pääsihteerinä. Koulutukseltaan Hirvola on sekä filosofian että valtiotieteiden maisteri.

Matti Hirvolan kuvia kuvapankissa

Pilvi-Elina Kupias

Pilvi-Elina Kupias toimii pääministerin EU-asioiden erityisavustajana. Kupias työskennellyt muun muassa EU-edunvalvonnan, erityisesti EU:n energiapolitiikan parissa Suomessa ja Brysselissä sekä Sdp:n eduskuntaryhmän EU-asiantuntijana. Hän on valmistunut eurooppalaisen politiikan ja hallinnon maisteriksi Maastrichtin yliopistosta.

Pilvi-Elina Kupiaksen kuvia kuvapankissa

Tuulia Pitkänen

Tuulia Pitkänen toimii pääministerin eduskunta-asioiden erityisavustajana. Hän on työskennellyt Euroopan Sosialidemokraattisten nuorten pääsihteerinä Brysselissä, poliittisena avustajana sosialidemokraattisessa eduskuntaryhmässä, kansanedustajan avustajana sekä opiskelijaliikkeessä eri tehtävissä. Pitkänen opiskelee valtiotieteitä Helsingin yliopistossa.

Tuulia Pitkäsen kuvia kuvapankissa

Dimitri Qvintus

Dimitri Qvintus on pääministerin mediasuhteista ja viestintäasioista vastaava erityisavustaja. Qvintus on toiminut aiemmin eduskunnan puhemiehen erityisavustajana, SDP:n puheenjohtajan viestintävastaavana ja poliittisena neuvonantajana, valtiovarainministerin erityisavustajana sekä Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän viestintävastaavana. Hän on työskennellyt myös ääninäyttelijänä. Koulutukseltaan Qvintus on toimittaja.

Dimitri Qvintuksen kuvia kuvapankissa

Joonas Rahkola

Joonas Rahkola on pääministerin talouspoliittinen erityisavustaja. Rahkola on toiminut aiemmin Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän ryhmäkanslian ekonomistina ja talouspoliittisen yksikön päällikkönä, valtiovarainministerin erityisavustajana ja ekonomistina SAK:ssa. Koulutukseltaan Rahkola on valtiotieteiden maisteri.

Joonas Rahkolan kuvia kuvapankissa

Lauri Voionmaa

Lauri Voionmaa on pääministerin kansainvälisten asioiden erityisavustaja. Voionmaa on työskennellyt ulkoministeriössä ja Suomen ulkomaanedustustoissa muun muassa Nato-asioiden, EU-kysymysten ja Afrikka-asioiden parissa, sekä aiemmin oikeusministeriössä. Viimeksi hän vastannut lähetystöneuvoksena Suomen ja Yhdysvaltojen välisistä poliittisista asioista. Voionmaa on opiskellut Ranskassa, Iso-Britanniassa sekä Belgiassa ja on koulutukseltaan EU-oikeuteen erikoistunut juristi (LL M, College of Europe, Brügge).

Lauri Voionmaan kuvia kuvapankissa

Jari Luoto

Jari Luoto pääministerin EU-asioiden alivaltiosihteeriksi

Jari Luoto avustaa pääministeriä EU-asioissa EU-asioiden alivaltiosihteerinä. Luoto on toiminut aikaisemmin muun muassa valtioneuvoston EU-sihteeristön päällikkönä ja apulaispäällikkönä, pääministerin EU-asioiden neuvonantajana, Itämeri-suurlähettiläänä ja ulkoministerin erityisavustajana sekä suurlähettiläänä Brasiliassa ja Sveitsissä. Viimeksi hän on toiminut Yhdysvaltain ja Venäjän johtaman ydinterrorismin vastaisen verkoston kansainvälisenä koordinaattorina. Luoto on ulkoasiainneuvos ja koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri.

Jari Luodon kuvia kuvapankissa

Lisätietoja: pääministerin poliittinen erityisavustaja Matti Hirvola, p. 0295 160 991