Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Pääministeri Marin matkustaa Roomaan

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 16.5.2022 15.15
Tiedote 314/2022

Pääministeri Sanna Marin tapaa Italian pääministeri Mario Draghin Roomassa keskiviikkona 18. toukokuuta.

Pääministeri Marinin ja pääministeri Draghin kahdenvälisen tapaamisen aiheita ovat Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, Euroopan muuttunut turvallisuustilanne, energiariippuvuuden vähentäminen Venäjästä, EU:n strateginen autonomia, Suomi ja Nato, sekä toukokuun lopussa järjestettävä ylimääräinen Eurooppa-neuvosto. Lisäksi pääministerit keskustelevat Suomen ja Italian välisen taloudellisen ja kaupallisen yhteistyön vauhdittamisesta. 

Kyseessä on pääministeri Marinin ja pääministeri Draghin ensimmäinen kahdenvälinen tapaaminen. Se järjestetään Italian pääministerin kutsusta. 

Pääministeri Marin tapaa vierailunsa aikana myös kaksi Italian aiempaa pääministeriä eli Viiden tähden liikkeen johtajan Giuseppe Conten ja Demokraattisen Puolueen johtajan Enrico Lettan. Heidän puolueensa ovat mukana nykyisessä hallituksessa. 

Lisätietoja: pääministerin Eurooppa-asioiden alivaltiosihteeri Jari Luoto p. 050 468 5949, erityisavustaja (EU-asiat) Tuulia Pitkänen p. 0295 160 231 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia