Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Pääministeri Marin puhui Saksan liittohallitukselle

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 3.5.2022 16.49
Tiedote 282/2022
Kuva: Bernhard Ludewig

Pääministeri Sanna Marin on osallistunut Saksan liittokansleri Olaf Scholzin kutsusta Euroopan turvallisuustilannetta käsitelleeseen retriittiin Mesebergin linnassa, lähellä Berliiniä. Paikalla oli myös Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson. Retriitin jälkeen Suomen ja Ruotsin pääministereillä oli kahdenvälinen tapaaminen Berliinissä.

Puheenvuorossaan Saksan liittohallitukselle pääministeri Marin kertoi Suomessa käytävästä turvallisuuspoliittisesta keskustelusta sekä Suomen hallituksen näkemyksistä Euroopan muuttuneesta turvallisuuspoliittisesta tilanteesta. 

”Kävimme erinomaisen, luottamuksellisen keskustelun. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on muuttanut turvallisuuspoliittista tilannetta niin, että paluuta entiseen ei ole. Naton avoimien ovien politiikka on entistäkin tärkeämpää nyt, kun Venäjä pyrkii sanelemaan muiden maiden ratkaisuja”, pääministeri Marin sanoi medialle retriitin jälkeen.

Retriitin jälkeen pääministeri Marin keskusteli Berliinissä Magdalena Anderssonin kanssa Suomessa ja Ruotsissa käynnissä olevasta turvallisuuspoliittisesta keskustelusta.

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Lauri Voionmaa, p. 050 421 0422 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia