Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Pääministeri Marin vierailee Islannissa 22. ja 23. marraskuuta

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 18.11.2022 11.24
Tiedote
Pääministeri Sanna Marin ja Islannin pääministeri Katrin Jakobsdóttir

Pääministeri Sanna Marin tapaa Islannin pääministeri Katrín Jakobsdóttirin Reykjavikissa tiistaina 22. marraskuuta.

Pääministeri Marinin ja pääministeri Jakobsdóttirin kahdenvälisen tapaamisen aiheita ovat ilmastotoimet ja luontokadon torjunta, vihreän siirtymän energiaratkaisut, ihmisoikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon edistäminen, talous, pohjoismainen ja arktinen yhteistyö sekä maiden kahdenväliset suhteet yleisemmin. Esille nousevat Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ja Ukrainan tukeminen, Euroopan muuttunut turvallisuustilanne ja Suomen tuleva Nato-jäsenyys. 

Pääministerit osallistuvat Islannin kansallismuseossa järjestettävään keskustelutilaisuuteen, jonka aiheena on Pohjoismaiden, Euroopan ja sen ulkopuolisten alueiden tämänhetkiset haasteet. Tilaisuuden järjestää Islannin yliopiston Ulkopoliittisten asioiden instituutti, ja se on seurattavissa suorana lähetyksenä tiistaina 22. marraskuuta Suomen aikaa klo 14.30 alkaen osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=oSKW2q_mJOQ.
   
Pääministerin ohjelmassa on myös yrityskäyntejä Grandi-satamassa. 

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Lauri Voionmaa, p. 0295 160 306, erityisavustaja (EU-asiat) Saara Pokki, p. 050 478 6363 ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Paasikoski, p. 040 547 6279