Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Pääministeri Sipilä Itämeri-foorumissa Tukholmassa

Valtioneuvoston viestintäosasto 8.11.2016 16.38
Tiedote 482/2016

Pääministeri Juha Sipilä on osallistunut EU:n Itämeri-strategian vuosifoorumiin Tukholmassa tiistaina 8. marraskuuta. Foorumin yhteydessä pääministeri Sipilä tapasi kahdenvälisesti Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenin.

Pääministerit Sipilä ja Löfven keskustelivat maiden ulko- ja turvallisuuspoliittisesta yhteistyöstä, ajankohtaisista EU-asioita sekä biotaloudesta.

–Suomella ja Ruotsilla on yhteinen tahtotila tiivistää ulko- ja turvallisuuspoliittista yhteistyötä. Maidemme välinen yhteistyö lisää turvallisuutta ja vakautta Itämeren alueella, pääministeri Juha Sipilä totesi. 

EU:n Itämeri-stategian vuosifoorumi keskusteli siitä, miltä haluamme Itämeren alueen näyttävän vuonna 2030. Puheenvuorossaan pääministeri Sipilä nosti esiin digitalisaation, kiertotalouden ja kestävän biotalouden mahdollisuudet myös uusien työpaikkojen syntymisen kannalta.

–Visiossamme Itämeren alue on vuonna 2030 maailman johtava taho kiertotaloudessa ja biotaloudessa. Itämeri on nykyistä paljon puhtaampi, ja olemme vähentäneet ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Itämeren alue on tuolloin myös johtava digitaalisten palveluiden,”big datan” ja esineiden internetin hyödyntäjä, pääministeri Sipilä sanoi.

Pääministeri Sipilän puhe kokonaisuudessaan (englanniksi)
Kuvia

Lisätietoja: erityisavustaja Jari Haapiainen (EU-asiat), p. 0295 160 406 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia

Juha Sipilä meripolitiikka