Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Pääministeri Sipilä neuvotteli Maltan pääministeri Muscatin kanssa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 14.12.2018 23.34
Tiedote 613/2018

Pääministeri Juha Sipilä on jatkanut Suomen EU-puheenjohtajakauteen valmistautumiseen liittyvää kahdenvälisten tapaamisten sarjaa neuvottelemalla Maltan pääministeri Joseph Muscatin kanssa Vallettassa perjantaina 14. joulukuuta. Lähipäivinä pääministeri Sipilä matkustaa myös Kyprokselle, Tšekkiin ja Slovakiaan tapaamaan maiden johtajia. Tämän jälkeen pääministeri on tavannut kahden kesken jo yli puolet kollegoistaan.

”Suomen puheenjohtajakaudella merkittäviä asioita ovat esimerkiksi panostaminen ilmastonmuutoksen vastaisiin toimiin sekä ratkaisun löytäminen EU:n seuraavasta rahoituskehyksestä. Suomella ja Maltalla on monia yhteisiä intressejä kuten riittävän tukitason turvaaminen koheesiopolitiikassa”, pääministeri Sipilä totesi.

Malta toimi EU:n puheenjohtajana vuoden 2017 ensimmäisen puoliskon. Jo silloin EU:n agendalla oli Maltalle ja koko EU:lle merkittävä muuttoliikekysymys.

”Maltalle on tarjota meille arvokasta tietoa ja kokemuksia muuttoliikkeestä, Välimeren alueen tilanteesta ja Afrikasta”, pääministeri Sipilä sanoi.

Pääministerit keskustelivat myös Suomen ja Maltan kahdenvälisistä asioista kuten taloussuhteen kehittämisestä.

”Meillä on hyvät edellytykset lisätä kauppaa maidemme välillä. Entistä useammat suomalaiset matkustavat Maltalle, ja yhteistyössä voisimme myös herättää esimerkiksi kiinalaisturistien kiinnostusta matkustaa Maltalle Helsingin kautta”, pääministeri Sipilä totesi.

Lisätietoja: erityisavustaja (EU-asiat) Riikka Pakarinen, p. 040 580 0833 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia