Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Pääministeri Sipilä: Voimme näyttää Norjan kanssa muille esimerkkiä yhteistyöstä

Valtioneuvoston viestintäosasto 25.1.2019 18.05 | Julkaistu suomeksi 28.1.2019 klo 12.04
Tiedote

Kahdenväliset suhteet, Arktiset kysymykset sekä mm. Ukrainan tilanne nousivat esille Brexitin, muiden ajankohtaisten EU-aiheiden sekä Suomen tulevan EU-puheenjohtajakauden ohella Suomen ja Norjan pääministerien Juha Sipilän ja Erna Solbergin kahdenvälisissä keskusteluissa. Pääministerit tapasivat perjantaina 25.1. Helsingissä pohjoismaisen ilmastokokouksen yhteydessä.

Lisäksi keskusteltiin oikeusvaltioperiaatteen toteutumisesta Euroopassa.

”Oikeusvaltioperiaatteiden kunnioittaminen on sekä pohjoismaisten että eurooppalaisten yhteiskuntien ydintä. Keskeiset arvomme ovat kuitenkin kohtaamassa vakavia uhkia. Vaikeina aikoina samanmielisten valtioiden, kuten Suomen ja Norjan, tulee puolustaa oikeusvaltioperiaatetta Euroopassa. Meidän tulee olla sinnikkäitä ja innovatiivisia, kun etsimme ratkaisuja näihin haasteisiin”, pääministeri Sipilä sanoi.

Euroopan unionin sisämarkkinoiden tukeminen on yksi Suomen EU-puheenjohtajakauden prioriteeteista. Digitalisaatio on tärkeä elementti entistä paremmin toimivilla sisämarkkinoilla.

”Olen todella iloinen, että Norja on aktiiviset edistänyt Pohjoismaiden ja Baltian maiden yhteistyötä digitalisaatiossa. Voimme yhdessä osoittaa johtajuutta ja olla esimerkkinä hyvin toimivasta alueellisesta yhteistyöstä muille EU-maille”, Sipilä kertoi.

Norja ei ole EU:n jäsenmaa, mutta se kuuluu EU:n sisämarkkina-alueeseen. 

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Jani Raappana, p. 0295 160 306, EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia