Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Talouspolitikka-kirjoitussarja
Pääsihteeri Pekka Sinko: Onko talous rikki?

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 20.5.2016 11.36
Uutinen

Talousneuvoston pääsihteeri Pekka Sinko pohtii tänään 20. toukokuuta julkaistussa Talouspolitiikka-kirjoitussarjan kirjoituksessaan, onko taloudessa mennyt jotain ”rikki”, kun perinteiset lainalaisuudet eivät näytä toimivan. Pääsihteeri Sinkon mukaan sama kysymys on ollut esillä talousneuvostossa viime aikoina erityisesti rahapolitiikan vaikuttavuuden ja Suomen muuta Eurooppaa hitaamman kasvun osalta.

Normaalioloissa rahapoliittinen ekspansio ajaa markkinakorot alas ja käynnistää investointi- ja kulutusvetoisen kasvun. Perinteisesti muun Euroopan piristyvä talous on vetänyt myös Suomen kasvuun. Nyt tilanne on toinen ja monien tarkkailijoiden mielestä ennennäkemätön. Näissä oloissa Suomen tulee huolehtia oman taloutensa kilpailukyvystä sekä hintatason että rakenteiden osalta. Kilpailukykysopimus on askel oikeaan suuntaan, mutta sen lisäksi tarvitaan myös muita talouden kilpailu- ja uudistumiskykyä edistäviä reformeja, Sinko kirjoittaa. 

Lue lisää

Talousneuvoston Talouspolitiikka-kirjoitussarjassa neuvoston jäsenet ja asiantuntijat kirjoittavat talouden ajankohtaisista kysymyksistä sekä taustoittavat talousneuvostossa käsiteltäviä asioita.