Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Parlamentaarisen TKI-työryhmän loppuraportti julkaistu – työn jatkamisesta tehdään esitys valtioneuvostolle

Julkaisuajankohta 17.12.2021 14.57
Parlamentaarisen TKI-työryhmän loppuraportti julkaistu – työn jatkamisesta tehdään esitys valtioneuvostolle

Parlamentaarisen TKI-työryhmän loppuraportti on julkaistu valtioneuvoston sivuilla. Työryhmä sai työnsä valmiiksi maanantaina 13. joulukuuta, jolloin tiedotettiin työryhmän työn tuloksesta.

Työryhmä päätti viimeisessä kokouksessaan myös, että se esittää valtioneuvostolle työryhmän johtopäätösten mukaisesti parlamentaarisen työn jatkamista. Jatkotyössä 
valmisteltaisiin työryhmän linjaamia TKI-politiikan periaatteita noudattava lakisääteinen kehyskautta pidempi T&K-rahoituksen suunnitelma. Lisäksi työryhmä toimisi T&K-rahoituslain valmistelun seurantaryhmänä ja seuraisi kokonaisuudessaan työryhmän raportin linjausten toimeenpanoa (ml. T&K-verokannustin, osaajien saatavuuden varmistaminen ja mahdolliset rahastomalliset ratkaisut osana T&K-rahoituksen nostamista ja suuntaamista). Työryhmä valmistelee yhteisen linjauksen mukaisen esityksen valtioneuvostolle.

”Raporttimme on saanut erinomaisen vastaanoton ja historiallisen ratkaisun merkitys on selvästi ymmärretty. Niin akateemisen kentän kuin elinkeinoelämän toimijat ovat reagoineet rakentavasti vahvistaen uskoa yhteisen työmme tärkeyteen. Nyt on tärkeää edetä raportin johtopäätösten toimeenpanoon, lainvalmisteluun ja parlamentaarisen TKI-suunnitelman laatimiseen mahdollisimman pian”, työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen sanoo.

Työryhmän työn tulosten julkistamisen jälkeen Teknologiateollisuus ry ilmoitti 16.12., että sen 57 jäsenyritystä sitoutuu TKI-lisäyksiin mikäli parlamentaarisen TKI-työryhmän esitykset T&K-rahoituslaista sekä T&K-verokannustimesta toteutetaan. Teknologiateollisuuden mukaan yritysten sitoumus toisi kaikkiaan 10,5 miljardin euron ja noin 74 000 työvuoden lisäpanostukset TKI-toimintaan alle kymmenen vuoden aikana, jos kaikki toimialan yritykset lähtevät mukaan.