Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Ruotsin lakitermit löytyvät Valter-termipankista

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 6.9.2018 13.17
Uutinen

Ruotsin lakitermien Svenskt lagspråk i Finland -sanasto löytyy nyt valtioneuvoston avoimesta termipankista Valterista (valter.fi). Sanasto sisältää suomenkielisissä lakiteksteissä usein esiintyviä sanoja, ilmauksia ja fraaseja sekä suositukset näiden ruotsinkielisiksi vastineiksi.

Sanasto sisältyy käsikirjaan Svenskt lagspråk i Finland – Ruotsinkielinen lakikieli (Slaf).

Sanasto on suunnattu ensisijaisesti niille, jotka valmistelevat, kirjoittavat ja kääntävät lakiehdotuksia ja muita säädöstekstejä, sekä niille, jotka vastaavat valtionhallinnon ruotsinkielisten viranomaistekstien tuottamisesta. Lisäksi Slaf on erinomainen käsikirja kaikille muillekin, jotka kirjoittavat ja kääntävät lain ja hallinnon tekstejä.

Sanasto on koottu valtioneuvoston ruotsin kielen lautakunnassa ja se perustuu käsikirjan aiemmissa laitoksissa julkaistuihin sanastoihin. Sanasto sisältää tällä hetkellä n. 1 589 eri sanaa, ilmausta ja fraasia, ja sanastoa päivitetään jatkuvasti.

Sanasto on saatavilla myös pdf-tiedostona valtioneuvoston yhteisessä julkaisuarkistossa Valtossa sekä säädöstietokanta Finlexissä.

Sanasto on myös ladattavissa avoimena datana.

Aineisto on julkaistu Term Base eXchange (TBX) -muodossa.

Valtioneuvoston termipankki Valter